NOS en regionale omroepen breiden samenwerking onderzoeksjournalistiek uit
13-09-2021 09:48:06 | Door: Saskia van Weert | hits: 3097 | Tags:

Onderzoeksjournalist Goos de Boer van RTV Noord gaat de samenwerking tussen de NOS en de dertien  regionale omroepen op het gebied van onderzoeksjournalistiek verder uitbouwen.

De afgelopen jaren zijn al gezamenlijke researchverhalen gepubliceerd, maar met de komst van De Boer willen de NOS en de regionale omroepen de krachten nog meer bundelen en de samenwerking op onderzoeksgebied verder uitbouwen. Goos de Boer gaat vanaf oktober in zowel Hilversum als de regio’s aan de slag.

Niet alleen zal De Boer het project coördineren, het is ook de bedoeling dat hij nieuwsverhalen die zowel voor de regio als landelijk relevant en urgent zijn, initieert.

Matthijs Nieuwenhuis van Bureau Regio, dat onder neer de uitwisseling van content tussen NOS en regionale omroepen coördineert: “Als we intensief samenwerken aan gedegen onderzoek kunnen we onze publieke taak nog beter invullen. Door gebruik te maken van een combinatie van landelijke en regionale kennis kan een enorme onderzoekspotentie benut worden en vergroten we de slagkracht van de regionaal/landelijke onderzoeksjournalistiek. Dit is relevant, omdat de controlerende taak van de journalistiek van groot maatschappelijk belang is.”

Goos de Boer: “Journalisten in de regio leveren door de sterke groei van online de klok rond nieuws. Het is best lastig om dat te combineren met onderzoeksjournalistiek, maar in deze tijden van versnippering o zo belangrijk. Door het samen te doen hebben we het bij deze omroepen toch goed van de grond gekregen. Ik ben ervan overtuigd dat een bundeling van de krachten op landelijk gebied eenzelfde effect zal hebben.”

Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws: “Dit is het soort samenwerking dat ik voorsta: begin vanuit de verhalen, sla de handen op journalistiek gebied ineen.”

www.nos.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie