NOS en regionale omroepen bundelen krachten
05-02-2019 10:41:27 | Door: Saskia van Weert | hits: 3407 | Tags:

De NOS en de regionale omroepen gaan online nauwer samenwerken. Content van regionale omroepen krijgt een vaste plek op NOS.nl en de NOS-app. In een later stadium worden ook berichten van de NOS rechtstreeks op de websites en apps van de regionale omroepen geplaatst.

Een projectgroep gaat nu aan de slag met het uitwerken van de plannen. De bedoeling is dat de artikelen van regionale omroep(en) rechtstreeks worden doorgeplaatst naar de NOS site en app. Andersom kunnen de bezoekers van de sites en app van de regionale omroepen kiezen voor een rubriek met steeds de twee belangrijkste NOS nieuwsonderwerpen. In het najaar moet dit doorgevoerd worden. 

Ib Haarsma, hoofdredacteur RTV Rijnmond: “Ik kijk erg uit naar de bundeling van de krachten van landelijke en regionale media. Het is fijn voor onze regionale omroep dat wij een nog prominentere plaats krijgen binnen de NOS. Als hoofdredacteur ben ik dan ook erg blij met deze intensievere samenwerking”.

De NOS en de dertien regionale omroepen werken al langer samen. Waar het ooit is begonnen op de radio is het inmiddels gegroeid naar veel meer: regionale blokken in de NOS Journaals van 12.00 en 15.00 uur; het uitwisselen van agenda’s, interviews en video en een toenemend gebruik door regionale omroepen van het door de NOS ontwikkelde redactiesysteem iNOS.

www.nos.nl
www.stichtingrpo.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie