NRC Vandaag met afstand best beluisterde podcast van Nederland
01-07-2021 17:07:00 | Door: Pie Kamau | hits: 3039 | Tags:

De podcast NRC Vandaag is de best beluisterde podcast van Nederland. Dit blijkt uit de eerste podcastmeting van Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO). René Moerland, hoofdredacteur van NRC: “Dit is een mooie beloning voor de makers die met zoveel plezier aan de audio van NRC werken.”

Maandelijks 1,2 miljoen downloads

NLO rapporteert vanaf nu maandelijks de downloads van podcasts en audio on demand. De eerste toplijst van de NLO Podcast & Audio on demand Standaard over de maand mei is verschenen. NRC Vandaag is met afstand de best beluisterde podcast van Nederland met gemiddeld 305.778 downloads per week (1,2 miljoen per maand). Dit is twee keer zoveel als de nummer twee in de lijst, De Dag van NPO Radio 1 (150.214 downloads per week). In de top 10 vinden we nog twee NRC podcasts terug: NRC Onbehaarde Apen, die wekelijks een wetenschappelijk thema uitlicht en NRC Haagse Zaken, waarin wordt besproken wat er speelt op en rond het Binnenhof.

 

NRC Vandaag: de ideale start van je dag

In de podcast NRC Vandaag brengt de redactie van NRC elke werkdag één nieuwsverhaal in audio in maximaal twintig minuten. Geen overzicht van het nieuws, maar elke dag één verhaal in de vorm van een gesprek tussen presentator en één of meerdere redacteuren van NRC. De podcast wordt gepresenteerd door NRC-journalisten Thomas Rueb, Floor Boon en Geertje Tuenter. 

Thomas Rueb, NRC Vandaag-presentator: “Dit begon twee jaar geleden als een experiment: zou het lukken, elke dag een nieuw verhaal? Tot diep in de nacht buffelen om de volgende ochtend iets klaar te hebben. Dat we nu zoveel luisteraars hebben is fantastisch!”

Over Podcast & Audio on demand Standaard

Meer informatie over de NLO Podcast & Audio on demand Standaard lees je hier of download de volledige rapportage.

www.nrc.nl
www.nrcmedia.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie