NRC begint dagelijkse podcast: Vandaag
23-04-2019 10:42:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 3185 | Tags:

NRC begint maandag 29 april met een dagelijkse podcast. In Vandaag brengt de redactie elke werkdag een nieuwsverhaal in audio in maximaal twintig minuten. Geen overzicht van het nieuws, maar elke dag een verhaal in de vorm van een gesprek tussen presentator en een of meerdere redacteuren van NRC.

De podcast wordt gepresenteerd door NRC-redacteur Thomas Rueb, jarenlang verslaggever voor de Binnenlandredactie en auteur van het boek Laura H.

Stijn Bronzwaer, adjunct-hoofdredacteur van NRC: “We maken nu al twee jaar de podcasts Haagse Zaken en Onbehaarde Apen en we hebben vastgesteld dat podcast erg goed bij NRC past. Daar willen we nu de volgende stap in zetten door context en achtergrond te geven bij het belangrijkste verhaal van de dag. We denken dat we met de podcast nog beter kunnen doen waarvoor we op aarde zijn: onze lezers (en luisteraars) de bouwstenen aanreiken opdat zij hun mening kunnen vormen over de thema’s die er echt toe doen.”

Iedere werkdag wordt de podcast om 6:00 uur ‘s ochtends gepubliceerd in de NRC- en de nrc.next-app en op nrc.nl. De podcast kan ook via iTunes, Spotify en andere populaire podcastapps beluisterd worden. Voor de advertenties in de podcast is NRC een samenwerking aangegaan met Dag & Nacht Media.

www.nrc.nl
Preview van de podcast
www.dagennacht.nl 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie