NRC rijkt De Heldringprijs uit aan Maxim Februari
11-11-2018 09:15:00 | Door: | hits: 1853 | Tags:

De Heldringprijs is dit jaar toegekend aan columnist en schrijver Maxim Februari. Februari kreeg de jaarlijkse prijs uit handen van juryvoorzitter Xandra Schutte tijdens De 9e Nacht van NRC in De Doelen te Rotterdam. 

Jury: "Maxim Februari bespreekt de grote thema’s van deze tijd en altijd met concrete voorbeelden. Hij is een origineel schrijver en denker en een geweldig stilist, met niet zelden een fijnzinnig gevoel voor humor. Hij maakt nieuwsgierig, zet aan tot denken en is kritisch op een zeer unieke manier."

Maxim Februari heeft belangstelling voor en schrijft over de invloed van technologie op recht, politiek en bestuur. Hij schrijft romans, essays en wekelijks een column op de opiniepagina van NRC.

Sinds 2012 reikt NRC elk jaar de Heldringprijs uit aan de beste journalistieke columnist van het afgelopen jaar. Met die prijs wil NRC de herinnering levendig houden aan gewezen hoofdredacteur en invloedrijk columnist J.L. Heldring. De Heldringprijs is een erkenning van en eerbetoon aan columnisten die een bijdrage leveren aan het debat in Nederland en met hun analyses en observaties aanzetten tot gedachtevorming. NRC heeft alle hoofdredacties van (algemene) nieuwsmedia in Nederland en de jury van de Heldringprijs gevraagd om één columnist voor te dragen voor de Heldringprijs 2018. Uit alle inzendingen koos een vakjury de laureaat van de Heldringprijs 2018.

Genomineerd dit jaar waren James Kennedy (Trouw), Frank Kalshoven (de Volkskrant), Ariejan Korteweg (de Volkskrant), Rob Hoogland (De Telegraaf), Max van Weezel (Vrij Nederland), Luuk van Middelaar (NRC) en Maxim Februari (NRC).

In de onafhankelijke jury zaten voorzitter Xandra Schutte (hoofdredacteur Groen Amsterdammer), Giselle van Cann (plaatsvervangend hoofdredacteur NOS), Avinash Bikhie (politiek verslaggever Nu.nl) Sheila Sitalsing (freelance journalist en columnist bij de Volkskrant) en Folkert Jensma (commentator en columnist NRC). De prijs bestaat uit een sculptuur van kunstenares Marjolijn Mandersloot.

www.nrc.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie