NU.nl neemt een meerderheidsbelang in Pro Shots
14-03-2019 12:10:00 | Door: | hits: 3075 | Tags:

Pro Shots wordt met haar netwerk van sportfotografen en buitenlandse persbureaus onderdeel van NU.nl dat daarmee haar onafhankelijke en onderscheidende positie als grootste online nieuwsplatform versterkt. Pro Shots blijft haar diensten ook leveren aan haar huidige klanten.

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NU.nl: “NU.nl is groot op sportnieuws. Een positie die we willen behouden en dus verstevigen. Met de hoogwaardige foto’s van Pro Shots kunnen we onze content nog aantrekkelijker maken.”

Rob Kolkman, CEO Sanoma Media Netherlands: “In de markt van persfotografie is een beperkt aantal spelers actief. Een meerderheidsbelang in Pro Shots is een volgende stap voor Sanoma in het vergroten van de onafhankelijke positie van NU.nl als grootste nieuwsplatform op tekst, audio, beeld en video.”

Stanley Gontha, oprichter en eigenaar van Pro Shots: “Sport is de passie die wordt gedeeld door NU.nl en Pro Shots. Onderdeel worden van NU.nl geeft ons de kans om verder te groeien en ook voor andere sporten en nieuwsdomeinen zoals binnenland, entertainment en buitenland dé leverancier te worden van fotografie.”

Sanoma Media Netherlands neemt per 1 april 2019 een meerderheidsbelang in Pro Shots. De acquisitie is onder voorbehoud van positief advies van de ondernemingsraad van Sanoma Media Netherlands.

www.nu.nl     
www.proshots.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie