NU.nl organiseert eerste landelijke online debat over drugs
07-11-2019 08:00:00 | Door: | hits: 2399 | Tags:

Moeten harddrugs gelegaliseerd worden? En hoe schuldig ben je als recreatief gebruiker aan drugscriminaliteit? Die vragen en meer zullen tijdens het Nationale Drugsdebat van NU.nl op donderdag 14 november aan bod komen. Iedereen kan zich via reactieplatform NUjij online in het debat mengen. ‘s Avonds volgt een verdiepend debat in Pakhuis de Zwijger.

Tussen 12:00 en 15:00 uur kan iedereen op NU.nl/debat meepraten over het thema drugs. Ieder uur wordt op NUjij gediscussieerd over een nieuwe stelling, die wordt ingeleid met een korte video.

De politie ziet de drugscriminaliteit in bijvoorbeeld Amsterdam fors toenemen, er overlijden steeds meer mensen als gevolg van drugsgebruik en inwoners van zuidelijke provincies kampen met drugsoverlast. Tegelijkertijd blijft Nederland koploper in het gebruik van xtc en wordt de omzet van de drugshandel geschat op bijna 19 miljard euro per jaar. Het kabinet heeft inmiddels honderden miljoenen uitgetrokken om drugsmisdaad te bestrijden.

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NU.nl: “De hoogste tijd dus voor een constructief debat over drugs. Het onderwerp drugs is erg actueel en tegelijkertijd ontzettend complex. Tijdens het debat worden moderators ingezet die bijvoorbeeld nepnieuws filteren of extra uitleg geven. Samen met de verschillende specialisten en experts proberen we mensen te helpen in het vormen van hun mening en faciliteren we een constructief debat. Want over dit soort onderwerpen moet iedereen mee kunnen praten, niet alleen politici en deskundigen.” 

Vanaf 19:30 uur wordt er ook offline over het onderwerp gedebatteerd. In Pakhuis de Zwijger in Amsterdam worden onder leiding van Sara van Gorp de opvallendste zaken uit het online debat besproken door een panel met experts, onder anderen Don Ceder. Zij zullen nog dieper ingaan op diverse deelonderwerpen van het thema drugs.

www.nu.nl/debat    
www.sanoma.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie