NU.nl lanceert nieuwssite NUjunior voor kinderen
19-09-2019 10:35:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2701 | Tags:

NU.nl begint NUjunior, een nieuwsmerk speciaal voor basisschoolkinderen, met online nieuws dat speciaal voor hen wordt gemaakt.

NUjunior is een aparte site, gemaakt door de mensen achter NU.nl, maar met een eigen team van redacteuren. Het is gericht op basisschoolleerlingen, in de leeftijd van zeven tot twaalf jaar, die willen weten wat er in de wereld gebeurt.

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl: “We bereiken elke maand al ruim 100.000 kinderen in deze leeftijdscategorie. Maar de berichten op NU.nl zijn natuurlijk niet op ze afgestemd, zowel qua taal- als beeldgebruik. We zetten met NUjunior iets neer dat écht voor hen is. Want hoewel kinderen meer dan ooit in aanraking komen met het nieuws, zijn er weinig plekken waar het ook speciaal voor hen gemaakt wordt.”

Naast NUjunior komt de nieuwssite ook met checkNU, een kanaal op Instagram dat het nieuws relevant, toegankelijk en begrijpelijk gaat maken voor jongeren op de middelbare school.

Gert-Jaap Hoekman: “Heel veel nieuws is belangrijk voor jongeren. Denk aan de basisbeurs, lerarenstakingen en jeugdzorg. Maar dat nieuws wordt nu vooral gemaakt voor volwassenen, waardoor het veel middelbare scholieren niet bereikt. Wij vinden het van groot belang dat kwalitatief nieuws voor iedereen beschikbaar is. Zeker bij deze jongere doelgroep ligt er voor ons een kans en een opdracht om betrouwbaar nieuws te brengen.”

www.nujunior.nl
www.nu.nl
www.sanoma.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie