NUsport met Formule 1-managerspel
20-02-2019 11:23:00 | Door: David de Jong | hits: 3137 | Tags:

NUsport heeft vlak voor de testdagen van de Formule 1 een managerspel gelanceerd. Formule 1-fans kunnen daarmee per Grand Prix een team samenstellen en punten verdienen. Aan het einde van het seizoen wint de deelnemer met de meeste punten een verzorgde reis naar de Grand Prix van Mexico in 2020.

Gert-Jaap Hoekma, hoofdredacteur van NUsport: "Formule 1 leeft bij het NU.nl-publiek, het F1-spel is een toffe extra naast de berichtgeving, de podcasts en de video's die we maken over Formule 1. Met het spel hopen we mensen nog meer betrokken te maken met de sport."

Elke deelnemer krijgt een totaalbudget van 100 miljoen euro om een team samen te stellen. Met dit budget kan men verschillende coureurs aan het eigen team binden.De bedoeling is voor elke race een uitgekiend team samen te stellen om zoveel mogelijk punten binnen te halen. De uitslag van de betreffende Grand Prix is bepalend voor de punten die men krijgt voor het samengestelde team.

NUsport looft voor de top 5 van het algemeen klassement prijzen uit, evenals de top 3 van elke Grand Prix.

Joost Nederpelt, F1-expert van NU.nl, geeft deelnemers een tip. "Ik denk dat Kimi Räikkönen dit seizoen zijn mannetje staat en daardoor aardig wat punten behaalt bij het team van Alfa Romeo, waarvan ik sowieso veel verwacht."

Het spel is te vinden via deze link.

www.nusport.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie