Videoformat Het zal mij een zorg zijn laat andere kant dementie zien
20-09-2019 13:58:00 | Door: David de Jong | hits: 2602 | Tags:

Op de videowall van AD en de regiotitels van ADR Nieuwsmedia zal een documentaireserie van 8 afleveringen starten. Presentatoren Joep ten Hove en Thijs Meeuwsen van platform Frits, voorheen de Bucket Boys, trekken de stoute schoenen aan om een ander licht te schijnen op wat dementie inhoudt.

Aan de rand van de bossen in het Brabantse dorpje Mariahout ligt Ouderenlandgoed Grootenhout. Een zorgboerderij die als visie heeft haar bewoners met Alzheimer zoveel mogelijk geluksmomenten te bezorgen. Verspreid over meerdere knusse woonboerderijtjes, wonen de bewoners als het ware in een mini-dorpje bij elkaar. Het idee is dat de kijkers de zorgboerderij leren kennen als een soort dorp waar verschillende personages steeds terug komen. Iedere inwoner heeft zijn eigen gebruiken en persoonlijkheid. We leren dus de persoon kennen die iemand nu is maar ook de persoon die diegene vroeger was.

Makers Joep ten Hove en Thijs Meeuwsen nemen kijkers mee naar het dagelijks leven van bewoners en verschillende werknemers geven uitleg hoe zij omgaan met dementie. Joep ten Hove en Thijs Meeuwsen helpen de mensen uit bed, geven ze eten, brengen ze naar de wc en nemen ze mee de hort op. Van A tot Z zijn de makers overal bij en draaien overal mee op hun eigen brutale maar respectvolle manier.

Hans Nijenhuis, hoofdredacteur van het AD: "Wat ons zo raakte aan dit format, is dat het echt menselijkheid centraal heeft staan. We zijn bij dementie zo gewend te denken aan een zorgdossier, dat je kan vergeten dat het gaat om echte mensen. Mensen met een geschiedenis, mensen met een verhaal, mensen die nog leven en zelfs plezier kunnen hebben. Joep en Thijs brengen dit op hun geheel eigen wijze in beeld.”

www.ad.nl
www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie