Perry Feenstra hoofdredacteur Het Financieele Dagblad
27-05-2020 14:47:00 | Door: David de Jong | hits: 2193 | Tags:

Perry Feenstra is benoemd tot hoofdredacteur van Het Financieele Dagblad. Zowel redactie als Raad van Commissarissen heeft ingestemd met de door de directie voorgedragen kandidaat. De benoeming gaat in op 1 september 2020.

Perry Feenstra volgt Jan Bonjer op, die de krant sinds 2011 heeft geleid. Jan Bonjer verliet het FD in maart 2020 om dijkgraaf te worden van het Waterschap Hollandse Delta. De historie van het FD gaat terug tot 1796. De titel heeft een betaalde oplage van ruim 100.000 exemplaren.

Eugenie van Wiechen, algemeen directeur van de FD Mediagroep: "Perry Feenstra is de persoon met de juiste bagage om het FD de komende jaren te leiden. Wij zien in hem niet alleen een ervaren leider die oog heeft voor de mensen om hem heen, maar ook een goed journalist met verstand van economie en boordevol goede ideeën. Hij heeft wat ons betreft alles in huis om het FD de komende tijd nog verder te laten groeien, zowel wat betreft journalistieke relevantie als in oplage."

Perry Feenstra, aankomend hoofredacteur FD: "Goede financiële en economische journalistiek is van enorm belang voor Nederland. Het FD slaagt daar dankzij de sterke, onafhankelijke redactie onophoudelijk in. Het is een grote eer om te mogen bijdragen aan de verdere uitbouw van dit succes."

Perry Feenstra keert in zekere zin terug naar waar hij zijn loopbaan begon: de krant. Hij was - onder meer - ruim zes jaar redacteur economie bij Trouw. Sinds 2006 werkt hij bij RTL Nederland, waar hij op dit moment chef is van EditieNL. Hij was van 2012 tot 2019 chef RTL Z en chef economie van RTL Nieuws. In die rol was hij onder andere verantwoordelijk voor de komst en vorming van de economische nieuwszender RTL Z.

Perry Feenstra studeerde journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle. Het Financieele Dagblad is samen met onder meer BNR Nieuwsradio via FD Mediagroep in handen van het beursgenoteerde HAL Trust.

www.fdmg.nl
www.fd.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie