Peter Vandermeersch stopt als hoofdredacteur van NRC
06-02-2019 12:42:00 | Door: | hits: 3677 | Tags:

Peter Vandermeersch stopt als hoofdredacteur van NRC per september. Vandermeersch, die sinds 2010 in functie was, wordt correspondent voor de krant in Frankrijk. Ook adjunct Marcella Breedeveld treedt terug uit de hoofdredactie.

Vandermeersch legt zijn functie neer omdat het tijd is 'het stokje over te dragen aan een nieuwe hoofdredacteur', zei hij tijdens een toespraak op de NRC-redactie. Wie zijn opvolger wordt is nog niet bekend.

Peter Vandermeersch: "We waren in 2010 een krant, die ook wel een website had. Nu zijn we een digitale organisatie die ook nog papier maakt. In 2010 betaalde welgeteld zes procent van onze abonnees voor digitaal. Nu zijn er amper 16 procent van onze lezers die niet geheel of gedeeltelijk een digitaal abonnement hebben en betalen. Dat we hier in 2019 zouden staan als kerngezonde digitale organisatie, konden we in 2010 nauwelijks vermoeden. Maar hoe belangrijk die omslag ook moge zijn, papier of een scherm zijn maar dragers voor wat er echt toe doet. En dat is natuurlijk onze journalistiek. Daarvoor zijn we op de wereld. Jullie kennen mijn mantra. NRC moet onderscheidende, onderzoekende en unieke journalistiek brengen over de zaken die er echt toe doen. Over klimaat, onderwijs en zorg. Over de kwaliteit van onze rechtstaat en van onze democratie. Over Europa. Over dossiers als migratie en integratie, privacy. Over de belangrijke evoluties en gebeurtenissen in de kunsten en wetenschappen. Journalistiek die gebaseerd is op de juiste feiten en de slimme analyses. Journalistiek die de ruimte biedt voor het grote intellectuele debat. Journalistiek die diep graaft en breed kijkt. Die veel aandacht aan het buitenland besteedt. Journalistiek ook die zichzelf voortdurend in vraag stelt en heruitvindt..."

Lees de volledige toespraak van Peter Vandermeersch hier

www.nrc.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie