Pieter van der Wielen van publieke omroep naar NRC
31-05-2022 09:37:25 | Door: Saskia van Weert | hits: 1643 | Tags:

Journalist en presentator Pieter van der Wielen maakt deze zomer de overstap van de publieke omroep naar NRC. Hij gaat er vanaf het najaar een interviewpodcast gaan maken. Momenteel presenteert Van der Wielen vier dagen per week het culturele nachtprogramma Nooit Meer Slapen (VPRO) op NPO Radio 1.

Pieter van der Wielen: “Ik voel me hartelijk welkom geheten bij NRC, ik heb veel zin om met het team van NRC een podcast te ontwikkelen. Het is nieuw en spannend en ik ben er van overtuigd dat het heel goed en bijzonder gaat worden."

René Moerland, hoofdredacteur bij NRC Media: “Audio speelt een essentiële rol in de digitale toekomst van NRC. Onze podcasts vernieuwen onze journalistiek en helpen ons een overwegend jong publiek te bereiken. Voor veel van hen is naar ons luisteren hun eerste kennismaking met NRC. We zijn trots dat een topinterviewer als Pieter voor NRC kiest. Zijn talent en ervaring zullen ons helpen verder te groeien en van NRC het journalistieke audiomerk van Nederland te maken.”

Anne Moraal, chef audio: “We hebben al langer de wens om een interviewserie op te starten. Een die onderscheidend is en waarvoor we de lat hoog leggen. Pieter is een fenomenale interviewer en zijn ambities sluiten naadloos aan bij de onze. Ik heb ontzettend veel zin in onze samenwerking.”

www.nrc.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie