RTL Nieuws en Jinek verslaan gezamenlijk verkiezingen op RTL4
05-02-2021 18:26:00 | Door: David de Jong | hits: 2271 | Tags:

RTL Nieuws en de talkshow Jinek verslaan gezamenlijk de Tweede Kamer-verkiezingen. Op 28 februari 2021 is het RTL Verkiezingsdebat met zes lijsttrekkers op tv. Ze gaan onder leiding van politiek verslaggever Frits Wester en RTL Nieuws-presentatrice Jetske Schrijver met elkaar over thema’s als klimaat, diversiteit en de corona-aanpak. Voor en na het debat is Eva Jinek te zien met beschouwingen over het debat. Het debat zal in het Amsterdamse Felix Meritis worden georganiseerd terwijl Eva Jinek in Studio Plantage zal zitten, eveneens in Amsterdam. 

Van 8 tot en met 18 maart zal de talkshow Jinek plaatsmaken voor Jinek & RTL Nieuws: De Strijd om de Kiezer. In deze talkshow zullen dagelijks van 22:00 tot 23:25 uur lijsttrekkers en politici langskomen en worden samen met Marieke van de Zilver, Floor Bremer, Fons Lambie en Frits Wester de ontwikkelingen rondom de verkiezingen besproken. Pepijn Crone en Antoin Peeters zullen afwisselend als duiders van feiten en cijfers langskomen. Politiek verslaggever Jaïr Ferwerda volgt het campagnenieuws.

Verslaggevers Sander Paulus en Robin van Hijfte gaan in het land in gesprek met de kijker. Er is in de show ook ruimte voor persoonlijke gesprekken en analyses. Elke uitzending wordt afgesloten met cabaret.

Op woensdag 17 maart is op RTL4 vanaf 20:30 uur RTL De Uitslagenavond te zien. Eva Jinek en Fons Lambie voeren het gesprek aan tafel en Antoin Peeters duidt alle cijfers en ontwikkelingen die gedurende de avond binnenkomen. Tussendoor wordt er live geschakeld met (politiek) verslaggevers van RTL Nieuws, zij volgen de uitslagen op diverse locaties in het land.

Ook RTL Nieuws, Editie NL, RTL Boulevard en bij RTL Z zijn veel reportages te zien over de verkiezingen, net als op de website en app van RTL Nieuws. RTL Nederland concurreert tijdens de verkiezingsperiode vooral met de NPO als het gaat om informatieve en journalistieke televisieprogramma's.

www.rtlnederland.nl
www.rtlnieuws.nl
www.evajinek.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie