Rennie Rijpma per 1 juli 2021 hoofdredacteur AD
22-06-2021 13:47:00 | Door: David de Jong | hits: 2547 | Tags:

Rennie Rijpma is per 1 juli 2021 door DPG Media benoemd tot algemeen hoofdredacteur van het AD. Een selectiecommissie van redactie en directie vindt dat zij het AD en vooral AD.nl in een volgende fase van groei en verbreding zal brengen.

Zij volgt Hans Nijenhuis op, die als schrijvend redacteur betrokken blijft bij de krant. Rennie Rijpma was als Managing Editor en adjunct hoofdredacteur voor AD digitaal sinds 2017 de architect en aanjager van de enorme digitale groei van AD in de afgelopen jaren. De aankomend hoofdredacteur heeft de missie: online-bezoekers moeten net zoveel van ons gaan houden als onze abonnees van onze krant.

De aankomende hoofdredacteur staat voor verdere vernieuwing en de volgende fase in digitale groei, waarin de nadruk ligt op terugkerend bezoek en liefde voor het merk AD. Het is tevens een keuze voor continuïteit. Erik van Gruijthuijsen, directeur/uitgever bij DPG Media. "Rennie Rijpma werkt bijna 10 jaar voor het AD en voelt aan waar het AD voor staat. Ze is een verbinder en gelooft dat de redactie in Rotterdam nog succesvoller kan samenwerken met de regiotitels van DPG Media. Ook dat ziet ze als een belangrijke opdracht."

Tijdens haar studie rechten begon Rennie Rijpma haar journalistieke loopbaan bij het ANP, waar ze als verslaggever en chef entertainment en binnenland werkte. In 2012 stapte ze over naar het AD. Daar bekleedde ze een aantal leidinggevende functies, vooral op digitaal vlak. Bijna vier jaar geleden werd ze adjunct-hoofdredacteur.

www.dpgmedia.nl
www.ad.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie