Restyling voor de regionale dagbladen van TMG
20-05-2019 12:13:00 | Door: | hits: 3157 | Tags:

De vormgeving van de regionale dagbladen van TMG is vernieuwd. De nieuwe opmaak van Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant is onder lezers getest.

Op de foto links de nieuwe vormgeving, rechts de oude vormgeving.

Hugo Schneider, hoofdredacteur van de regionale dagbladen van TMG: “Het zijn geen schokkende wijzigingen, maar dat is ook de opzet van deze restyling. We willen graag dat de lezer zich bij de krant thuis blijft voelen. We hebben de lezer volop bij het nieuwe ontwerp betrokken. Op grond van die ervaringen honoreren we de wens van abonnees om foto’s zo min mogelijk over twee pagina’s te spreiden en laten we alinea’s inspringen door een spatie voor de eerste regel te zetten.”

Uitgangspunt van de nieuwe opmaak van artdirector Peter van den Elshout is dat op elke pagina duidelijker wordt wat het belangrijkste nieuwsverhaal is. Van dat artikel is de eerste alinea vetgedrukt. Bij de opening staat ook een portretje van de verslaggever. Het meest opvallend is het verdwijnen van het bovenste deel van de nieuwspagina’s (het balkon). Voorheen stond daarin nieuws, een column of rubriek. Door dit balkon had de redactie minder ruimte om het belangrijkste nieuws op de pagina goed te presenteren. Zonder balkon als vast element ogen de redactiepagina’s een stuk ruimer. Dat komt ook doordat de berichtenkolommen zijn geschrapt.

Tenslotte sluit de vormgeving van de verschillende secties van de kranten beter op elkaar aan. Zo is de voorpagina van het regionale katern nu in dezelfde stijl opgemaakt als het sportkatern en de themakaternen Groen (dinsdag), Fit (woensdag), Uit (donderdag), Slim (vrijdag) en Plus (zaterdag).

www.tmg.nl

Lees hier ons interview met Hugo Schneider over de invloed van Mediahuis, trends en flauwekulnieuws

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie