Ruth Peetoom naar Friesch Dagblad
18-01-2019 09:13:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2825 | Tags:

Ruth Peetoom gaat per 1 maart aan de slag als uitgever van het Friesch Dagblad in dienst van de NDC mediagroep. Ruth Peetoom was sinds 2011 partijvoorzitter van het CDA en daarvoor was ze predikant in Utrecht en Groningen.

Het Friesch Dagblad profileert zich als christelijke regionale krant sterk op verdiepende thema’s waar het gaat om geloven en samenleving. Peetoom krijgt in het bijzonder de opdracht om onder de titel ‘Het Goede Leven’ relevante onderwerpen te agenderen, deze ook buiten Friesland bekend en toegankelijk te maken en daarmee de identiteit van het Friesch Dagblad te versterken.

Ruth Peetoom: “Als uitgever zal ik mij, vanuit de principes van het Friesch Dagblad, inzetten voor kwalitatief goede journalistiek, versterking van de rechtsstaat en de democratie, duurzaamheid en het goed omgaan van mensen met elkaar. Het gaat om, op zijn Fries, mienskip.”

Pier Baarsma, CEO van NDC mediagroep: “Dit betekent een investering in de doelstelling van NDC en eigenaren FB Oranjewoud en stichting Je Maintiendrai Fonds om de noordelijke economie te versterken door te werken aan meer sociale en culturele verbinding. Met de komst van Ruth Peetoom geven we daar gezicht aan.”

Ria Kraa, hoofdredacteur Friesch Dagblad: “De abonnees in Fryslân zullen dat terugzien in de krant en hopelijk gaan nog veel meer mensen buiten de provincie ontdekken hoe veel moois het Friesch Dagblad ook voor hen te bieden heeft.”

www.frieschdagblad.nl
www.ndcmediagroep.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie