Snippet Media komt met Saar 70plus nog lang niet achterlijk
15-05-2020 17:09:00 | Door: David de Jong | hits: 2011 | Tags:

Snippet Media heeft aangekondigd medio augustus onder de naam Saar 70plus een éénmalig blad uit te willen geven voor vrouwen van boven de zeventig jaar. De uitgever geeft inmiddels zes jaar het kwartaalblad Saar 50+ uit met de ondertitel maar nog lang niet dood.

Uitgeefster Barbara van Erp houdt een kleine slag om de arm en zal het plan doorzetten als op 1 juni zeker 1500 geïnteresseerden zich hebben ingeschreven en een incassotoestemming hebben gegeven. De bedoeling is dat er 16.000 exemplaren zullen worden gedrukt, waarvan 10.000 in de losse verkoop zullen gaan.

Barbara van Erp: "Want zeg nou zelf: vrouwen boven de zeventig worden overal omschreven als niets meer dan een bejaarde. Of zoals Hedy D’Ancona het laatst zei in programma M: We zijn allemaal anders, maar als je 65+ bent zijn we opeens allemaal één klont. Je wordt geacht de hele dag bezig te zijn met je testament, met gewrichtspijn of met welke kleur viooltjes je op het balkon zal zetten. Ze zien je als een lief oud omaatje dat gek is op kapotgekookte witlof met aardappels. Een digibete idioot, een eenzame vrouw die een makkelijke prooi is voor oplichters. Nou, die vrouwen bestaan natuurlijk, maar boven de zeventig heb je zoveel verschillende vrouwen, net als onder de zeventig, of de veertig, of dertig. Vrouwen die midden in het leven staan. Die houden van winkelen en wijntjes drinken met vrienden. Die mooie reizen willen maken en met een kleindochter de stad in gaat. Lekker naar de film, in de tuin werken, twee uur stevig wandelen op de hei. Misschien werk je zelfs nog, je weet de weg op je laptop – je bent in ieder geval nog lang niet achterlijk (als je dat al ooit wordt)."

De ondertitel van het blad wordt en nog lang niet achterlijk. Als het blad succesvol blijkt, is het de bedoeling het blad regelmatig te laten uitkomen. Snippet Media is een kleine uitgeverij die in handen is van Barbara van Erp met  zes medewerkers en veel freelancers.

www.saarmagazine.nl
www.snippetconcepts.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie