Sylvia Cools hoofdredacteur de Stentor
27-09-2021 12:48:08 | Door: Saskia van Weert | hits: 2459 | Tags:

Sylvia Cools is per 1 oktober hoofdredacteur van de Stentor. Zij is nu adjunct-hoofdredacteur van de krant en volgt Allard Besse op, die is gestart als directeur journalistiek bij de groep van AD en regionale titels van DPG Media.

Sylvia Cools heeft sterke wortels in de regionale journalistiek en in het verschijningsgebied van de Stentor in Oost-Nederland. Ze werkte na haar journalistieke studie in Zwolle dertien jaar voor Omroep Gelderland, op de redactie Veluwe, als eindredacteur en als hoofd nieuws.

Drie jaar geleden kwam Cools naar de Stentor. In de achterliggende periode werd geïnvesteerd in zowel de krant als in de website en app.

Sylvia Cools: "Van oorsprong zijn media vooral aan het zenden. Het is zelfs de naam van de Stentor; iemand met een zeer luide stem. We registreren, signaleren, onderzoeken en vertellen dat, zowel in geschreven verhalen als in video en audio. Dat is niet meer genoeg, ik vind dat we meer in gesprek moeten met onze lezers en bezoekers."

De selectiecommissie koos unaniem voor Sylvia Cools. Erik van Gruijthuijsen, directeur/uitgever bij DPG Media: "Dat deden we uit een rijk veld aan kandidaten, die allemaal met bewondering spraken over wat er bij de Stentor de afgelopen jaren is veranderd en vernieuwd. Het is nu zaak dit vast te houden. De energie en overtuigende nieuwe plannen van Sylvia en haar liefde voor Oost-Nederland beloven veel goeds."

De Stentor is met gemiddeld 480.000 bezoekers online, 95.000 abonnees van de papieren krant en tien edities een van de grote regionale titels van DPG Media. De titel werkt nauw samen met AD en zes andere regionale titels in ADR Nieuwsmedia.

www.destentor.nl
www.dpgmedia.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie