Telegraaf Media Groep wordt Mediahuis Nederland
17-10-2019 00:09:00 | Door: David de Jong | hits: 7959 | Tags:

Telegraaf Media Groep verandert haar bedrijfsnaam per 4 november 2019 in Mediahuis Nederland. TMG werd in 2017 overgenomen door de van oorsprong Belgische Mediahuis Groep. NRC Media en Mediahuis Limburg blijven onder hun eigen bedrijfsnaam opereren als onderdeel van Mediahuis Groep. In België is Mediahuis eigenaar van onder meer de kranten het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg, en (regionale) televisie- en radiozenders. Onder Mediahuis Nederland vallen onder meer De Telegraaf, Privé, Metro, Noordhollands Dagblad, Dumpert, Relatieplanet, Jaap.nl en Speurders.

Met het schrappen van de naam Telegraaf Media Groep wil het bedrijf haar verbondenheid met de Mediahuis Groep benadrukken. De bedrijfsnaam wordt ermee losgekoppeld van de krant. Ook ontstaat de situatie dat de namen van de twee grote elkaar beconcurrende krantenuitgevers in Vlaanderen en Nederland identiek worden: DPG Media en Mediahuis.

Rien van Beemen, CEO van TMG: "TMG is sinds twee jaar, na de overname door Mediahuis Groep en door de inzet van alle medewerkers, veranderd in een klantgerichte, duurzame organisatie waar de journalistiek centraal staat. Vanuit die basis bouwen we aan verdere groei. Met deze onomkeerbare transitie is het nu tijd om afscheid te nemen van de naam TMG en de nieuwe naam Mediahuis Nederland te omarmen. Een naam die het gedeelde geloof in onafhankelijke journalistiek en de gezamenlijke groeiambities onderstreept."

Mediahuis Groep is voortgekomen uit Corelio en Concentra en wordt gecontroleerd door Vlaamse uitgeversfamilies. De Nederlandse familie Van Puijenbroek heeft 16,7 procent van het bedrijf in handen. Tot 2017 was de familie Van Puijenbroek de referentie-aandeelhouder van de toen beursgenoteerde Telegraaf Media Groep.

www.tmg.nl
www.mediahuis.be

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie