Trouw lanceert De Grote Zingevingstest
17-05-2019 12:07:00 | Door: | hits: 6601 | Tags:

Wat geeft het leven zin en hoe geven we zin aan ons bestaan? Zingeving heeft zijn vage imago van ‘ethisch geslijm’ allang achter zich gelaten. Uit een lezersonderzoek van dagblad Trouw blijkt zelfs dat de meerderheid méér wil lezen over dit thema. Daarom lanceert Trouw De Grote Zingevingstest, en maakt hierbij inzichtelijk voor iedereen hoe zingeving zich manifesteert in zijn of haar leven. De Grote Zingevingstest staat vanaf vandaag op de website van Trouw.

Nico de Fijter, Chef Religie & Filosofie: “Aan de hand van meerkeuzevragen krijg je een idee waar jij vooral zingeving uit haalt: uit jezelf, uit contact met anderen, uit materiële zaken of uit iets hogers. De uitkomst kan een mooie aanleiding zijn om verder na te denken over wat het leven voor jou waardevol maakt." 

Trouw en zingeving

Zingeving is voor het dagblad geen nieuw thema: Trouw belicht het alledaagse nieuws al jaren op een verdiepende en betrokken manier, met aandacht voor onderwerpen als natuur en duurzaamheid, levensbeschouwing, filosofie en zingeving. Het hele jaar door vindt zingeving een brede invulling in Trouw, verweven door alle rubrieken, dagelijks op de pagina’s Religie & Filosofie en wekelijks in Letter & Geest.

Cees van der Laan, hoofdredacteur Trouw: “Wij stellen vragen en zoeken ook naar de antwoorden. Dat kan bijvoorbeeld over kwesties in de wereld van duurzaamheid gaan maar ook over het succes van yoga of een filosofische vraag over ons leven. De krant is voor onze lezers het venster op de wereld én het ankerpunt om de wereld te beschouwen."

www.trouw.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie