Vice komt met video-interviews in Kiezen met Vice
25-02-2021 16:35:00 | Door: David de Jong | hits: 2503 | Tags:

Vice komt in de aanloop naar de verkiezingen met een serie video-interviews en redactionele content omtrent lijsttrekkers. Daarmee wil Vice kandidaten voor de verkiezingen antwoorden laten geven op kwesties die jongeren belangrijk vinden.

De reeks komt tot stand in samenwerking met Snapchat en steun van het Stimuleringfonds voor de Journalistiek. Lijsttrekkers van GroenLinks (Jesse Klaver), D66 (Sigrid Kaag), SP (Lilian Marijnissen), CDA (Wopke Hoekstra) en PvdA (Lilianne Ploumen) doen mee en ook de nummer 5 van de kandidatenlijst van de VVD (Dilan Yeșilgöz-Zegerius). De interviews zijn vanaf 3 maart 2021 te zien op de site van Vice en via de Vice-kanalen op Snapchat Discover, YouTube, Instagram en Facebook.

Vanaf 2 maart 2021 is ook een tiendelige videoserie op Snapchat Discover te zien, waarin de lijsttrekkers verschillende provocerende stellingen voorgelegd krijgen zoals of vlees wel of niet duurder moet worden en of de legalisatie van xtc voor meer of minder criminaliteit zou zorgen. 

VICE Nederland is sinds oktober 2020 één van de lokale lanceringspartners van Snapchat Discover; een platform waarbij Snapchatters zich kunnen abonneren op content van personen en (media)merken die zij interessant vinden. Deze lokale samenwerking tussen Vice en Snapchat komt in navolging van een langdurige internationale samenwerking in meerdere markten.

Suzy Cox, Head of International Editorial bij Snap: “We weten dat jonge mensen enorm begaan zijn met nieuws en politiek. Daarom is het fantastisch om een partner als Vice te hebben die zich hier ook bewust van is. Met deze creatieve en belangrijke campagne hopen wij zoveel mogelijk jonge mensen goed geïnformeerd en vol vertrouwen naar de stembus te helpen.”

Bram Mengelers, Head of Production VICE Benelux: “Momenteel gebeurt er ontzettend veel in de wereld op politiek vlak en de hoeveelheid aan (des)informatie kan overweldigend zijn. Als leidend mediamerk gericht op jonge mensen vinden wij het belangrijk om de informatie te bieden die ons publiek helpt een keuze te maken voor hun stem en hen daarnaast ook te motiveren om deze stem in maart uit te brengen. Door dit jaar de handen ineen te slaan met onder andere Snapchat kunnen wij deze doelgroep nog beter bereiken en bedienen met passende content op de plekken waar zij zich bevinden.” 

www.vice.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie