Abri’s op NS-stations op wit door rechtszaak van JCDecaux
09-12-2019 11:17:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 3065 | Tags:

De NS heeft duizenden abri’s op treinstations door heel het land leeg moeten maken. Ze tonen nu witte schermen. Dit is het gevolg van een rechterlijke uitspraak in een zaak die JCDecaux aanspande.

Het gaat volgens de NOS om vijfduizend abri’s op driehonderd treinstations. JCDecaux vroeg de rechter om een uitspraak omdat in 2011 de NS geen Europese aanbesteding had gedaan voor de reclames op de stations, maar zelf een contract sloot met Ngage Media en ExterionMedia.

De exploitant van buitenreclame kreeg grotendeels gelijk. De NS moet de lopende contracten opzeggen en een aanbesteding uitzetten. Ook komt er een schadevergoeding voor JCDecaux; de hoogte ervan moet nog worden bepaald.

Ngage Media laat via de site weten per 1 november te zijn gestopt met de exploitatie van schermen op de treinstations als gevolg van de uitspraak. “Helaas betekent dit dat wij vanaf die datum geen advertentieruimte meer kunnen aanbieden op de volgende stations: Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Bijlmer Arena, Amersfoort en Breda.”

www.ns.nl
www.jcdecaux.nl
www.ngagemedia.nl
www.exterionmedia.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie