Buitenreclame-campagne: 200 ingeleverde Rotterdamse wapens
13-02-2019 11:23:00 | Door: David de Jong | hits: 2488 | Tags:

De politie in Rotterdam wist middels het gebruik van Out of Home-advertising een succesvolle wapeninleveractie te  organiseren. Het resultaat: ruim 200 wapens werden ingeleverd.

21 januari ging de wapeninleveractie van de Rotterdamse politie van start. De actie is gestart in samenwerking met het Openbaar Ministerie om een halt toe te roepen aan het wapengeweld. Twee weken lang konden mensen zonder vervolging hun wapens inleveren. De campagne ihad tot doel enerzijds de wapens van straat te halen en anderzijds een maatschappelijke discussie te starten over de norm van wapens.

Op social media werden de pagina’s van de politie vooral gevolgd door onder meer moeders. De beoogde doelgroep voor deze campagne zou lastig te bereiken zijn via organisch bereik van de eigen kanalen online. Een mix van social advertising en Out of Home-advertising werd ingezet om groot bereik te creëren en zo mensen die een wapen in hun bezit hebben te bereiken. 

Er werden 100 vakken ingezet door heel Rotterdam. Op de poster staat een vrouw met een verhaal. Haar vriend is doodgeschoten en zij is hierdoor indirect slachtoffer van wapengeweld. Van de posters op straat was ze erg onder de indruk, zo ook de politie Rotterdam.

Lillian van Duijvenbode, woordvoerder/Adviseur Politie eenheid Rotterdam: "In de zomer van 2018 hebben wij een online campagne gedraaid op nepwapens via onze eigen kanalen. Het was bedoeld voor jongeren die op vakantie gingen en vanuit daar een nepwapen meenemen, dit kan door de politie gezien worden als een echt wapen. Ondanks dat de campagne veel bereik realiseerde, werd niet de juiste doelgroep bereikt. Inmiddels zijn er met de huidige campagne van dit jaar ruim 200 wapens ingeleverd waarvan 69 vuurwapens.”

JCDecaux is de exploitant van de abri's in Rotterdam.

www.politie.nl
www.jcdecaux

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie