Clear Channel Nederland sluit partnerships vier goede doelen
18-02-2019 11:44:52 | Door: Saskia van Weert | hits: 2689 | Tags:

Clear Channel Nederland ondersteunt dit jaar vier goede doelen. Het gaat om de Johan Cruyff Foundation, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Alpe d’HuZes en de Esther Vergeer Foundation.

Deze doelen ontvangen mediategoed dat zij in kunnen zetten om hun boodschap door heel Nederland te verspreiden. Tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament is het mediapartnership met alle partijen vastgelegd.

Raymond van Kasterop, Commercial Director bij Clear Channel Nederland: “Als landelijke speler vinden we het belangrijk om iets terug te doen voor de maatschappij. Wij kiezen daarom jaarlijks enkele goede doelen die wij een warm hart toedragen. We hebben ruim 20.000 objecten in 85 procent van de gemeentes in Nederland, waardoor onze partners zichtbaar kunnen zijn in heel Nederland.”

“De gekozen doelen hebben allemaal een link met sport. Een logische keuze, want sport verbindt mensen. Vanuit onze kernwaarde Fairness vinden wij deze verbinding belangrijk. De verbinding die sport teweegbrengt, merk je bijvoorbeeld in aanloop naar het EK Voetbal, maar ook hier bij het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam waar naast het reguliere toernooi ook het wheelchair-toernooi plaatsvindt.”

Johan Cruyff Foundation

Het eerste goede doel dat kan rekenen op media-exposure is de Johan Cruyff Foundation. De Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen, overal ter wereld. 

Lalique Stoutjesdijk, communicatiemedewerker bij de Cruyff Foundation: “De Cruyff Foundation geeft kinderen de ruimte om te sporten en te bewegen. Zeer toepasselijk is dan ook onze samenwerking met Clear Channel, die ons de ruimte biedt om onze boodschap te verspreiden door het land.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het tweede goede doel dat Clear Channel heeft omarmd, is het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, dansen of iets anders creatiefs te doen.

Ankie van der Spank, senior communicatieadviseur bij Jeugdfonds Sport & Cultuur: “We zijn ontzettend blij dat Clear Channel ons op deze manier steunt. Door de campagne op de billboards en abri's hopen we meer ouders en kinderen te bereiken maar ook particulieren en bedrijven die in actie komen voor ons fonds.”

Alpe d’HuZes

Het derde goede doel dat Clear Channel een warm hart toedraagt, is Alpe d’HuZes. Alpe d'HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeenbrengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker.

Marga te Velde, vrijwillig clustercoördinator communicatie bij Alpe d'HuZes: “Een jaarlijks evenement als Alpe d'HuZes kan niet zonder sponsors zoals Clear Channel worden georganiseerd. Alleen met hen kunnen we 100 procent van alle donaties beschikbaar stellen voor kankeronderzoek.”

Esther Vergeer Foundation

Het vierde goede doel is niet nieuw voor Clear Channel. Na de samenwerking in 2018 is besloten het partnership met de Esther Vergeer Foundation ook dit jaar door te zetten. De Esther Vergeer Foundation maakt gewoon sporten op een gewone vereniging mogelijk voor kinderen met een lichamelijke beperking.

Esther Vergeer, Founder Esther Vergeer Foundation: "We vinden het fantastisch dat het partnership met Clear Channel voorgezet wordt in 2019, het jaar van ons 15 jarig bestaan! De aandacht die we met de billboards en abri’s van Clear Channel genereren, levert een belangrijke bijdrage aan het succes van de Foundation.”

www.clearchannel.nl
www.cruyff-foundation.org
www.jeugdfondssportencultuur.nl
www.opgevenisgeenoptie.nl
www.esthervergeerfoundation.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie