Clear Channel breidt digitaal netwerk uit in centrum Eindhoven
27-02-2019 13:45:00 | Door: David de Jong | hits: 2181 | Tags:

Clear Channel Nederland biedt voortaan 32 digitale schermen aan in het centrum van Eindhoven. De schermen bevinden zich op de 4 meter hoge CityBeacons die in de binnenstad van Eindhoven staan.

Op het bovenste deel van de CityBeacon bevindt zich aan beide kanten een high brightness 55-inch LCD-scherm. Hiermee zijn adverteerders van Clear Channel vanaf nu ook digitaal zichtbaar in de 5e stad van Nederland. De schermen zijn toegevoegd aan het digitale netwerk City Live van Clear Channel dat op dit moment ook wordt uitgerold in het centrum van Utrecht.

Het volledige digitale netwerk City Live bestaat met deze toevoeging uit totaal 82 schermen, waarvan 50 schermen in Utrecht en 32 in Eindhoven. De digitale advertenties worden full motion getoond met een resolutie van 1080 x 1920 pixels.

Clear Channel Nederland breidt hiermee het totale aanbod digitale schermen uit naar 177 digitale schermen.

Raymond van Kasterop, Commercial Director bij Clear Channel Nederland: "We zetten al een geruime tijd in op digitaal, op locaties waar je veel publiek kunt bereiken. Daarom passen de CityBeacons goed bij ons. De eyecatchers staan op toplocaties in het voetgangersgebied van Eindhoven. Ook in Utrecht zijn we op dit moment druk bezig om alle 50 City Live schermen te plaatsen. We zijn blij dat onze City Live XL objecten, de grote variant van 6,5 m2, inmiddels live te aanschouwen zijn langs de drukke toegangswegen van Utrecht."

Eindhoven had in 2017 de wereldprimeur van een revolutionair, multifunctioneel en interactief informatiesysteem. De CityBeacons vervingen de oude (reclame)informatie vitrines die voorheen in het stadscentrum stonden. Naast het dubbelzijdige LCD-scherm aan de bovenkant van de CityBeacon bevat de zuil op ooghoogte een touchscreen waarmee je toegang hebt tot interactieve plattegronden met stadsinformatie en -routing, stadspromotie en evenementen. De CityBeacon wordt daarnaast ingezet voor een aantal algemene functionaliteiten. Het biedt een gratis Wifi-netwerk, doet milieumetingen (denk aan luchtkwaliteit) en het geeft straatverlichting. Op dit moment staan er 16 CityBeacons in Eindhoven met aan beide kanten een digitaal scherm. De bedoeling is om het aantal uit te breiden naar 20 stuks.

www.clearchannel.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie