Clear Channel drukt posters vanaf 1 januari op gerecycled papier
31-12-2021 17:04:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 2025 | Tags:

Uit een levenscyclus-analyse die Clear Channel heeft uitgevoerd is gebleken dat circa 70 procent van de totale CO2-uitstoot van de bedrijfsvoering wordt veroorzaakt door papierverbruik. Vooral de productie van nieuw papier is milieubelastend. Clear Channel Nederland kiest er daarom voor om posters per 1 januari te drukken op gerecycled papier.

Het gebruik van gerecycled papier geldt voor posters die Clear Channel zelf drukt. Dit is zo’n 15 procent van het totaal aantal posters dat het bedrijf op jaarbasis uithangt. Clear Channel bespaart hiermee jaarlijks zo’n 40.000 kilogram aan nieuw papier, wat resulteert in een CO2-verlaging van circa 16.000 kilogram.

Jeroen Albers, Development Director: “Momenteel gebruiken we meer grondstoffen dan de aarde ons kan leveren. Circulariteit is de oplossing en gelukkig wordt er steeds vaker nagedacht over de kringloop van grondstoffen. Met de overstap naar gerecycled papier willen wij een statement maken binnen onze branche. We hopen dat we adverteerders, mediabureaus en concullega’s kunnen enthousiasmeren om hetzelfde te doen. Op die manier kunnen we nog veel meer papier besparen en daarmee de CO2 uitstoot verder terugbrengen. Als ondertekenaar van het UN Global Compact maken wij ons daar hard voor en hebben wij ons eraan gecommitteerd om in 2050 Carbon Net Zero te zijn voor onze wereldwijde activiteiten.”

Clear Channel Nederland heeft outdoor=objecten in ruim 300 gemeentes in Nederland. Van abri’s met 2m² reclamevakken tot digitale schermen in shopping areas, parkings, scholen en gyms. Clear Channel Nederland is onderdeel van Clear Channel Europe. Het Clear Channel Europe portfolio bestaat uit 16.000 digitale en 400.000 niet-digitale displays, verdeeld over 17 landen. Clear Channel Europe is een divisie van het wereldwijde Out of Home media bedrijf Clear Channel Outdoor Holdings, Inc. (NYSE: CCO). Clear Channel Outdoor Holdings, Inc. (NYSE: CCO) is een van de ’s werelds grootste buitenreclamebedrijven met een portfolio van ongeveer 500.000 displays in 22 landen in Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië, waarmee we miljoenen mensen per maand bereiken. 

www.clearchannel.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie