Design in Motion op 80 digitale schermen bij Amsterdam Centraal Station
18-09-2019 15:43:00 | Door: David de Jong | hits: 3451 | Tags:

Donderdag 7 november 2019 vindt de eerste editie van Design in Motion plaats: 24 uur lang is het motion design werk vanuit de hele wereld te zien op alle 80 digitale schermen op Amsterdam Centraal Station. De organisatie ontving meer dan 2700 inzendingen van internationale en nationale designers, studio’s, jonge talenten en kunstacademies.

De curatoren van Design in Motion hebben een eindselectie gemaakt van 400 inzendingen die gezien mogen worden als het beste internationale motion design werk. In een steeds wijzigende programmering wordt deze eindselectie op alle schermen uitgezonden. De drie curatoren zijn Liza Enebeis (creative director van Studio Dumbar), Koos Breen (interdisciplinair ontwerper) en Xavier Monney (motion designer).

De open call voor het insturen van motion design heeft wereldwijd veel belangstelling gekregen. Er is werk ingestuurd door bekende en onbekende ontwerpers vanuit onder meer Europese landen, de Verenigde Staten, Chili, Armenië, Zuid-Korea, Finland, Japan en Australië.

Design in Motion vindt plaats midden in de publieke ruimte: op alle 80 digitale schermen op Amsterdam Centraal Station en de 4 videowalls. Op de schermen wordt 7 november 2019 geen enkele advertentie getoond; alleen toonaangevend motion design. De tentoonstelling is een initiatief van Studio Dumbar (part of Dept) in samenwerking met Exterion Media NL.

www.studiodumbar.com
www.deptagency.com
www.demofestival.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie