Digital Out-of-Home onmisbaar in mediamix voor bereiken Young Millennials
13-07-2018 13:51:03 | Door: | hits: 3760 | Tags:

Het wordt vaak aangenomen dat de ‘Young Millennial’, geboren tussen 1980 en 2000, een lastig te bereiken doelgroep is. Ze zijn opgegroeid in de digitale revolutie, kijken steeds minder lineaire televisie, willen geen folders meer in de brievenbus en hoewel deze doelgroep voornamelijk online zit, klikken ze pre-rollings weg wanneer ze kunnen en verzetten zich door middel van adblockers tegen online advertenties. Kortom: het lijkt niet gemakkelijk om de aandacht te krijgen van Young Millennials en adverteerders vragen zich af hoe ze deze doelgroep wel kunnen bereiken.

Digital Out-of-Home (DOOH) is hierop een van de antwoorden. Verschillende onderzoeken tonen inmiddels aan dat DOOH een waardevolle en onmisbare toevoeging is in het bereiken van Young Millennials. Young Millennials bevinden zich buiten, daar waar Out-of-Home aanwezig is. Digital Out-of-Home schermen staan onder meer op NS stations en hier bevindt zich een groot gedeelte van de Young Millennials, maar liefst 55 procent van de frequente NS reiziger is tussen de 18-34 jaar.

Zowel stand-alone als additioneel levert DOOH significant positieve effecten in het bereiken van Young Millennials. Uit recent onderzoek naar aanleiding van een Samsung campagne, blijkt dat DOOH met name de groep bereikt die niet- of nauwelijks TV kijkt, in totaal 70 procent. DOOH levert een hoog bereik van 42 procent onder Young Millennials, waarvan maar liefst 22 procent additioneel aan TV. De toevoeging van DOOH aan de campagne van Samsung heeft gezorgd voor een 33 procent hogere bekendheid van de campagnedoelstelling: het bekendmaken van de nieuwe slowmotion camera. Uit eerder onderzoek gedaan voor MediaMarkt kwam ook naar voren dat DOOH de jonge doelgroep in de Randstad, die met TV worden gemist, heeft weten te bereiken en leidde tot een significante stijging in campagneherkenning.

Roos Bulder, SR Manager Marketing Communications & Channel bij Samsung: “Normaal gesproken zetten we Online Video in om het gemiste bereik met TV voor Young Millenials te verhogen. DOOH heeft laten zien dat het een sterk aanvullend medium is dat zorgt voor additioneel bereik, het levert een significante bijdrage aan onze campagnedoelstellingen én versterkt het effect van de andere ingezette media.”

De onderzoeken wijzen uit dat DOOH een zeer effectieve manier is om Young Millennials te bereiken en campagnedoelstellingen te realiseren. Exterion Media is met haar landelijk digitale netwerk van ruim 1.100 portrait schermen op premium locaties als NS stations en winkelcentra, marktleider in DOOH en blijft gedurende het jaar verder uitbreiden.

www.exterionmedia.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie