Exclusieve concessie Groningen voor Exterion Media
05-06-2018 09:07:50 | Door: Bas Vlugt | hits: 3449 | Tags:

Groningen heeft de aanbesteding van de gemeente voorlopig gegund aan buitenreclame-exploitant Exterion Media. Het contract wordt aangegaan voor een periode van 10 jaar en heeft betrekking op zowel traditionele- als digitale reclamerechten in de stad Groningen. Door deze gewonnen concessie heeft Exterion Media een exclusieve positie in Groningen. De exploitant breidt haar digitale portfolio verder uit door, naast in winkelcentra en op NS stations, nu ook abri’s en europanels op straat te voorzien van digitale schermen.

Het nieuwe contract start 1 juli 2018 en betreft reclamerechten in bushokjes, europanels en digitale objecten. Met de toevoeging van deze aanbesteding vult Exterion Media haar bestaande portfolio in Groningen aan met zowel extra traditionele objecten als digitale objecten en is daarmee de enige buitenreclame-exploitant in Groningen.

Met ruim 200.000 inwoners is Groningen veruit de grootste stad van Noord-Nederland. De stad trekt mede door haar uitgebreide winkelaanbod, het bruisende uitgaansleven, de Martinitoren, het Groninger museum en haar eigen Medisch Centrum veel bezoekers. Door haar sterke regionale functie trekt de stad ook veel bezoekers uit omliggende kleinere dorpen en steden. Groningen is daarnaast de jongste stad van Nederland, mede door de 50.000 studenten die een studie volgen aan de Rijksuniversiteit of Hanzehogeschool. Ook trekt de stad dagelijks veel werkzame personen door grote bedrijven die hier recentelijk gevestigd zijn zoals Google, Dienst Uitvoering Onderwijs en Belsimpel.  

Exterion Media zal met haar objecten aanwezig zijn op A-locaties zoals de Grote Markt en middenin populaire winkelgebieden, maar ook op de Gedempte Zuidergracht, Groningen CS, het Groninger Museum, vlak voor de Rijksuniversiteit en aan de voet van de Martinitoren.

Vanaf 1 juli worden de huidige abri’s en europanels van de huidige exploitant in de Diepenring vervangen of verwijderd.

Eric Kip, Managing Director, Exterion Media: “Groningen heeft het helemaal en zeker voor ons! Nadat we de afgelopen jaren de stad Groningen hebben gedeeld met anderen zijn we ongelofelijk blij en trots dat we de komende 10 jaar deze mooie concessie op exclusieve basis mogen exploiteren.”

www.exterionmedia.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie