Exterion Media verandert naam in Global
01-04-2022 00:00:00 | Door: David de Jong | hits: 3517 | Tags:

Global Media & Entertainment Group heeft eind 2018 Exterion Media overgenomen. Na de integratie - en de daaropvolgende pandemie - is per 1 april 2022 de rebranding voltooid en gaat Exterion Media verder onder de naam Global.

Sinds de overname heeft Global veel geïnvesteerd in het verder ontwikkelen van de Nederlandse tak. Concrete recente voorbeelden zijn de overname van het supermarktnetwerk van Centercom en de contracten met Den Haag en Eindhoven.

Voor zijn adverteerders streeft Global met zijn concessieportfolio naar een optimale balans tussen bereik en contactfrequentie teneinde de campagnedoelstellingen maximaal te kunnen realiseren. Inmiddels kan ruim 60 procent van de Nederlanders binnen één week worden bereikt. Binnen de concessies is een goede mix tussen traditionele Out-of-Home (posters) en Digital Out-of-Home, waarbij vooral het digitale deel de afgelopen jaren sterk is gegroeid.

Het Britse Global Media & Entertainment Group is vooral actief met radio (Verenigd Koninkrijk met radiostations als Capital en Classic fM) en outdoor.

Eric Kip, Managing Director van Global in Nederland: “Naast de investeringen in ons netwerk, investeert Global ook veel in technologie. Vooral binnen Digital OOH gaan de ontwikkelingen snel en investeren we in Programmatic systemen en het optimaliseren van Yield management. Daarnaast is het constant aanbieden van onderzoek van belang om aan te tonen hoe goed OOH bijdraagt aan het succes van een merk. Dit alles moet uiteindelijk leiden dat OOH een belangrijkere rol kan spelen binnen een steeds gefragmenteerder medialandschap.”

www.global.com
www.exterionmedia.com/nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie