Groene Daken op abri's in Utrecht krijgen navolging
25-07-2019 00:40:00 | Door: David de Jong | hits: 3094 | Tags:

De gemeente Utrecht had de Nederlandse primeur om in de aanbesteding voor bushokjes als eis te stellen dat deze zo duurzaam mogelijk moet zijn. De winnende partij, Clear Channel Nederland, heeft 316 bushokjes daarop voorzien van een groen dak met sedum-vetplanten en 100 van zonnepanelen. Deze initiatieven krijgen navolging, zowel in de media als in andere steden.

In 2010 was er in Eindhoven al een groen bushokje aan de Mathildelaan, in 2016 kwam er een zogeheten verticale tuin op het Willemsplein en in oktober 2018 kwam Breda met de Vlaszak-bushalte om groene daken voor inwoners te promoten. In navolging van Utrecht zijn in Roosendaal inmiddels door D66 vragen aan de wethouder gesteld om ook zoiets te doen. In Apeldoorn hebben op initiatief van de Partij voor de Dieren en GroenLinks Burgemeester & Wethouders besloten bushokjes met groene daken in te voeren.

De groene daken gaan inmiddels wereldwijd viral. In het Verenigd Koninkrijk bericht onder meer The Independent over de Groene bushokjes, in Duitsland doet RTL er verslag van, in Italië de landelijke radiozender RDS, in Frankrijk France 3 en zelfs in Mexico is het de website Nation niet ontgaan net als de pan-europese nieuwszender Euronews.

www.clearchannel.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie