HEMA van start met eerste programmatic HTML5 OOH-campagne
23-04-2019 11:32:11 | Door: Saskia van Weert | hits: 3267 | Tags:

HEMA heeft de primeur binnen Digital Out of Home: de eerste programmatic HTML5-campagne. Dit is ontwikkeld door Oogst en OutMoove en is nu te zien op de digitale buitenreclamekanalen van Centercom en MMD Media.

Voor de campagne van HEMA is gekozen voor een koppeling aan de schermen op een vooraf bepaalde afstand van een HEMA-filiaal. In de campagne-uiting wordt op het scherm, in een gelijkblijvende opmaak, aangegeven wat de afstand tot de dichtstbijzijnde HEMA is.

De campagne is te zien op het digitale supermarktennetwerk van Centercom en het tankstationnetwerk van MMD Media. Oogst heeft hiervoor de mediaplanning verzorgd.

Jelle Sybesma, Omnichannel Consultant bij HEMA: "Als HEMA willen we vooral daar zijn waar onze klanten zijn met informatie die relevant is. Met deze nieuwe DOOH-mogelijkheden kunnen we niet alleen inspelen op actualiteiten, maar zetten we ook weer een stap vooruit in onze digitale omnichannel communicatiestrategie."

Zowel Centercom, met ruim 400 schermen, als MMD Media met 1300 schermen, heeft de digitale netwerken aansloten op de programmatic buying-platforms. Waar voorheen meerdere uitingen voor verschillende triggers zoals tijd, weer en locatie aangeleverd moesten worden, hoeft er met HTML5 maar één uiting, gebaseerd op HTML5-codes, aangeleverd te worden.

Lars Postmus, Digital Marketing Consultant bij Oogst, a Merkle company: "Deze uitingen zijn ‘the next step’ in outdoor-advertising voor HEMA. In eerdere campagnes bleken dynamische uitingen al zeer succesvol: want hoe relevanter je adverteert hoe groter de impact. Op straat het winkelend publiek de HEMA in krijgen was de volgende uitdaging. En dat is met deze bijzondere innovatie gelukt."

www.hema.nl
www.centercom.nl
www.mmdmedia.nl
www.outmoove.com
www.oogstonline.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie