JCDecaux kan voorbijgangers digitale schermen meten
01-07-2020 22:49:22 | Door: David de Jong | hits: 2022 | Tags:

JCDecaux kan dankzij een samenwerking met Resono meten oeveel mensen er langs digitale schermen komen door middel van de meting van smartphones.

Resono doet dit dankzij een samenwerking met Resono. Resono heeft een mobiel panel opgezet van ruim een miljoen Nederlanders die helpen de drukte rondom digitale schermen van JCDecaux te meten.

Ze hebben toestemming gegeven dat deze gegevens verzameld worden, volledig geanonimiseerd en volgens de Europese privacyregels. Het aantal mensen dat zich in een tijdsbestek binnen zichtafstand van het digitale scherm bevindt wordt geteld en zo kan een nauwkeurige schatting van de drukte worden berekend. Zo laten de Resono data zien dat de drukte op straat toeneemt, met afgelopen zondag een drukte rondom de schermen van 95 procent ten opzichte van voor de uitbraak van het coronavirus.

Het aantal gemeten passanten wordt vanaf 1 juli 2020 verwerkt tot een D-OTS (digital opportunities to see) per scherm en is beschikbaar via CAFAS. De passantendata wordt uitgedrukt in impressies en met de D-OTS aanpassing komt dat voor het JCDecaux netwerk neer op 320 miljoen impressies per maand (100 procent SOT). Een stijging factor drie ten opzichte van de OTS, waar voorheen de impressies op werden gebaseerd. JIC Buitenreclame Onderzoek (JIC BRO) heeft het gebruik van de smartphone data van Resono na een grondige validatie geaccepteerd. JIC BRO is volop in beweging en continu bezig met de verdere aanscherping van de eisen voor passantendata. Ook andere OOH exploitanten onderzoeken momenteel het gebruik van smartphone data voor hun digitale netwerk.

Door gebruik te maken van de smartphone data kan JCDecaux op transparante en betrouwbare wijze inzicht geven in het aantal te leveren impressies, binnenkort beschikbaar tot op uurniveau. Dit resulteert in een dynamisch rekenmodel voor de prijzen van de netwerken. De data wordt aangeboden in het VIOOH platform van JCDecaux, waarmee adverteerders de mogelijkheid hebben om de doelgroep (programmatic) te bereiken op het juiste moment, op de juiste plek en met de juiste boodschap. 

www.jcdecaux.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie