JCDecaux voorziet tramhaltes van songteksten
29-10-2019 15:49:12 | Door: Saskia van Weert | hits: 3246 | Tags:

Kunstenaar Frankey heeft op verzoek van JCDecaux vijf tramhaltes in Amsterdam voorzien van songteksten van zangers van toen en nu.

Amsterdamse kunstenaar Frankey, ook wel Streetart Frankey of Frank de Ruwe, is bekend van zijn stadsingrepen die wekelijks te zien zijn in Het Parool. Hij zorgde eerder dit jaar voor een glas-in-lood guerilla-ode aan Johan Cruijf in de tramhalte van lijn 14. JCDecaux was onder de indruk van het kunstwerk. De achterzijde van informatiepanelen in de Amsterdamse tramhaltes zijn momenteel ongebruikt. Om hier op een unieke manier invulling aan te geven, werd Frankey gevraagd een blijvend kunstwerk te bedenken.

Frankey: “Met de tramhalte als uitgangspunt kwam ik al snel op het idee om verbinding als centraal thema te gebruiken. Hierdoor ontstond ook de link met muziek, iets wat in mijn leven een belangrijke rol inneemt: muziek verbindt mensen als geen ander, zeker ook Amsterdammers. Denk bijvoorbeeld nu aan ADE waarvoor mensen van over de hele wereld naar onze hoofdstad komen! Door voor deze werken hele verschillende zangers en teksten te gebruiken, hoop ik een diverse groep mensen aan te spreken, zo divers als de tramreizigers zelf zijn.”

De vijf marmeren werken zijn te vinden op de Halte Leidseplein/Hazes, Halte Dam/Mozes en Aäronstraat/Ramses Shaffy, Halte Koningsplein/Yung Internet, Halte Rembrandtplein/Willy Alberti, Halte Overtoom/Rhijnvis Feithstraat/Extince.

Hannelore Majoor, directeur JCDecaux:  “We hebben Frankey een carte blanche gegeven omdat we fan zijn van zijn werk. We zijn heel blij met het resultaat. De tramhaltes dienen namelijk niet alleen als het decor, maar spelen zelf ook als locatie een centrale rol in de kunstwerken. Zo krijgen de Amsterdammers ook nog wat mee over de plek waar ze zich bevinden.”

Met deze actie wil JCDecaux ook andere lokale kunstenaars, fotografen, dichters etc. uitnodigen de ongebruikte panelen als canvas te zien. Zo kan van een locatie een permanent monument gemaakt worden. Samen kunnen we de steden een stukje mooier maken, het buitenreclamebedrijf slaat hiervoor graag de handen ineen met enthousiaste partners als Frankey.

www.jcdecaux.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie