Motion Design Festival op Amsterdam Centraal Station
01-11-2019 16:16:00 | Door: David de Jong | hits: 3885 | Tags:

Donderdag 7 november 2019 staat Amsterdam Centraal Station in het teken van motion design. Op alle 80 digitale schermen van Exterion Media in het station wordt 24 uur lang internationale motion design getoond. De eindselectie omvat 400 creaties van 253 ontwerpers uit 37 landen. Het werk is verdeeld in thema’s die verspreid over de hele dag worden getoond op alle perrons, in de passages, de centrale hal en de IJ-hal. Er zijn rondleidingen en in de Koninklijke wachtruimte, door NS ter beschikking gesteld aan het Design in Motion festival (DEMO), is een programma met lezingen die vrij toegankelijk zijn voor het publiek.

De curatoren van DEMO hebben de eindselectie van 400 werken gemaakt uit in totaal 2700 inzendingen van over de hele wereld. De programmering van de eindselectie op alle schermen is ingedeeld in elf thema’s, zoals Happy Hour, Better than Real, Stranger Things en Type Only. De thema’s worden afgewisseld door takeovers. Het motion werk van één ontwerper wordt dan simultaan getoond op alle schermen.

In de Koninklijke wachtkamer vindt er een gratis toegankelijk publiek programma plaats.

Liza Enebeis, creatief directeur Studio Dumbar, initiator en curator Demo, vertelt over de achtergrond van DEMO; motion designer Jurriaan Hos gaat onder meer in op zijn werk voor Lowlands; Xavier Monney (graphic designer, curator DEMO) werkte voor Burberry en Louis Vuitton en spreekt over het creëren van motion design voor grote merken; Vera van de Seyp (creative coder) geeft een lezing over artificial intelligence en motion design; Oskar op de Beke (Creative Strategist Kinetic) en Guy Grimmelt (Marketing & Business Development Director Exterion Media) zetten de toekomst van digital out of home centraal in hun lezing.

De tentoonstelling is een initiatief van Studio Dumbar (part of Dept) in samenwerking met Exterion Media NL.

Zie ook [Interview] Guy Grimmelt over het Design in Motion Festival

www.demofestival.com
www.exterionmedia.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie