Ocean steunt mkb voor meer dan 10 miljoen euro
26-05-2020 16:00:33 | Door: Saskia van Weert | hits: 1907 | Tags:

Ruim 250 adverteerders hebben de afgelopen twee maanden gebruikgemaakt van het Ocean MKB Steunfonds. In de laatste week van de actie is de 10 miljoen euro bruto overschreden die Ocean hiervoor ter beschikking had gesteld.

Eind maart ging Ocean Outdoor Nederland live met het Ocean MKB Steunfonds. Een initiatief om de zwaarst getroffen branches en mkb-bedrijven in deze extreme tijden bij te staan en te helpen. Daarvoor werd een fonds met een mediawaarde van 10 miljoen euro bruto opgezet, dat in april en mei van dit jaar door getroffen bedrijven kon worden ingezet. Zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag melden bedrijven en brancheverenigingen zich bij Ocean. Door heel Nederland zijn de afgelopen weken de campagnes zichtbaar op de digitale groot formaat schermen in de steden en de reclamemasten langs de snelwegen.

Het type adverteerder dat zich heeft aangemeld was zeer uiteenlopend, ieder met een eigen verhaal en eigen behoeftes. Kleding- en schoenmerken, detacheerders, horeca, restaurants maar ook cateraars, culturele instellingen zoals musea en orkesten, fietsmerken, autobedrijven, reisorganisaties, vakantieparken, diverse retailers, verzekeraars, sportmerken, bouwbedrijven en nog veel meer. De uiteindelijk totaal ingezette bruto mediawaarde bedraagt ruim 11,5 miljoen euro.

Caroline van der Lande van De Buurtboer/De Buurtwinkel: “We waren blij verrast door de vele reacties op onze outdoorcampagne. Niet alleen de uitingen zelf maar ook de communicatie hierover op onze socialmediakanalen heeft enorm veel impact gehad. Voor ons een enorme opsteker in deze tijden van crisis! Mooi om te zien hoe Ocean Outdoor de voortrekkersrol heeft genomen om zich in te zetten voor het hard geraakte mkb en hiermee zowel de economie als initiatieven zoals die van ons een boost te geven.”

Meindert van den Heuvel, Managing Director bij Ocean Outdoor Nederland: “We hebben gedaan waar we met Ocean goed in zijn; snel inspelen op de behoeftes van ondernemers. Het is fantastisch om te zien dat we zoveel bedrijven en organisaties in de afgelopen twee maanden hebben kunnen helpen. En dat ook inmiddels meerdere mediabedrijven ons initiatief hebben overgenomen.”

www.oceanoutdoor.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie