Ocean zet MKB Steunfonds op: gratis buitenreclame
23-03-2020 06:00:00 | Door: David de Jong | hits: 1819 | Tags:

Per direct zet Ocean Outdoor een steunfonds op voor de zwaarst getroffen branches en mkb-bedrijven. Het fonds krijgt een mediawaarde van ruim 10 miljoen euro bruto, die in april en mei van dit jaar ingezet kan worden.

De directe en indirecte gevolgen van de maatregelen die de regering heeft genomen hebben grote en zichtbare effecten voor iedereen. Vliegtuigen staan aan de grond, kantoren zijn verlaten, horeca en musea zijn gesloten, winkels zijn leeg en de dienstensector ziet een snelle afname van het werk.

Ook in het straatbeeld zijn de gevolgen zichtbaar. Live metingen van Ocean op de snelwegen en in winkelgebieden laten een daling zien van ruim 30 procent ten opzichte van het normale bereik. Maar dan blijft er nog steeds 70 procent van het bereik over, miljoenen contacten per dag die ingezet kunnen worden om bedrijven echt te steunen.

Meindert van den Heuvel, managing director Ocean Outdoor en Xavier Tilman, managing director Ocean Outdoor Nederland: “We zien dat bedrijven wel willen adverteren, maar dat door acute problemen en de onzekerheid daar een rem op wordt gezet. Die rem halen we er nu af door met dit fonds mediaruimte om niet ter beschikking te stellen. Dat kunnen we ook doen omdat we gelukkig een groot aantal klanten hebben die niet geraakt zijn door de crisis en gewoon campagne blijven voeren. Als we met onze landelijke schermen kunnen helpen om de economie een klein beetje op gang te houden of weer op gang te brengen, hoeven we daar niet lang over na te denken.”

Inmiddels hebben Koninklijke Horeca Nederland, Detailhandel Nederland en de Vereniging van Communicatie Adviesbureaus (VEA) aangegeven graag van dit fonds gebruik te willen maken. Ook Fonds Gehandicaptensport, waarvan de collecteweek begin april onder grote druk stond, doet een beroep op het Ocean-fonds.

Het Ocean MKB Steunfonds staat alleen open voor mkb-bedrijven en deze dienen zich als collectief te melden. Die bedrijven moeten aantoonbaar schade leiden als gevolg van de coronacrisis. Daarnaast moeten de bedrijven open zijn voor business of op korte termijn opengaan en worden de uitingen in april en mei 2020 geplaatst.

www.oceanoutdoor.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie