Outreach beperkt online gokreclame
22-02-2022 09:20:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2225 | Tags:

Leden van Outreach, de overkoepelende brancheorganisatie van buitenreclame (Out of Home) in Nederland, stellen maximaal 20 procent van hun mediaruimte beschikbaar aan aanbieders van online gokken.

De openstelling van de markt voor online gokken per 1 oktober 2021 heeft geleid tot een toename van gokreclames. De aangesloten partijen houden zich natuurlijk aan de geldende wetgeving en ook aan de regels van de Nederlandse Reclame Code. De beperking tot een vijfde van de mediaruimte is een eigen besluit van de leden.

De delenemende leden zijn Hillenaar Outdoor, Ocean Outdoorn, Centercom, Clear Channel Nederland, JCDecaux, Exterion Media, OV Media en AH Media Services.

Hannelore Majoor, voorzitter van Outreach: “Er zijn weliswaar richtlijnen met betrekking tot de uitingen, de tijdstippen van uitzending en de doelgroepen. Wij zijn echter van mening dat er daarnaast ook behoefte is aan een balans in het aandeel van gokreclame in het gehele aanbod van advertenties in buitenreclame. Met zichtbaarheid in de openbare ruimte in het hele land, vinden we het belangrijk om ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.”

www.outreach.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie