Pitch reclame-exploitatie haltes noordelijk deel Vervoerregio Amsterdam
08-11-2019 13:52:00 | Door: David de Jong | hits: 2471 | Tags:

De Vervoerregio Amsterdam heeft eind oktober 2019 bekendgemaakt een pitch te hebben uitgezet voor het beheer, onderhoud en de reclame-exploitatie van het haltemeubilair van het openbaar vervoer. Het gaat om de gemeenten Landsmeer, Waterland, Edam-Volendam en mogelijk ook Haarlemmermeer.

De opdracht voor het nieuwe haltemeubilair is gegund aan Outdoor Furniture Nederland. In 2020 zal het nieuwe meubilair geplaatst worden. Eerder werden al de zogeheten R-Net haltes voor sneller openbaar vervoer vernieuwd in de Vervoerregio Amsterdam. R-Net is een keurmerk waarbij haltes aan bepaalde eisen dienen te voldoen. Daarbij gaat het om een betere reisbeleving, een prettiger verblijf voor de reizigers op halteplaatsen en een soepele overstap. De Vervoerregio heeft besloten om haltes te uniformeren en heeft daartoe een aanbesteding uitgezet. Op deze wijze wordt de kwaliteit van alle haltes verbeterd en worden ook de haltes die geen R-Net status hebben, vernieuwd. 

Vrijwel alle materialen zijn herbruikbaar als de haltes aan het eind van hun levensduur zijn. Daarmee is er sprake van een vrijwel 100 procent circulaire aanbesteding.

De Vervoerregio en de betrokken gemeenten zullen na de plaatsing de resultaten van de pilot evalueren. Bij een positief resultaat wordt er gekeken of ook andere gemeenten, met aflopende contracten, interesse hebben in een gezamenlijk aanbesteding. Een goede stap richting meer reiscomfort, duurzaamheid en innovatieve samenwerking binnen de Vervoerregio. De Vervoerregio Amsterdam is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer en de infrastructuur in vijftien gemeenten in de regio Amsterdam, waarvan Amsterdam de grootste is.

www.vervoerregio.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie