[Interview] Guy Grimmelt over het Design in Motion Festival
25-09-2019 11:42:00 Door: | Hits: 7538 | Tags:

Op 7 november 2019 staan alle DOOH-schermen van Exterion Media op het Centraal Station in Amsterdam 24 uur ter beschikking van motion designers. Samen met Studio Dumbar selecteerde het buitenreclamebedrijf het beste werk van kunstacademies, ontwerpers en opkomende talenten. Dus even geen Heineken of Hema, maar psychedelische kunstwerken. We spreken met Guy Grimmelt, Marketing & Business Development Director van Exterion Media.

Dag Guy. Hoe is het Design in Motion Festival ontstaan?

In 2018 heeft Studio Dumbar een aantal motion designs voor ons gemaakt met de opdracht om een digitaal design te maken dat de aandacht zou trekken van het publiek door zowel design als functionaliteit. Dat was een dusdanig succes dat Studio Dumbar een Red Dot Design Award ontving. Ze kwamen met het idee om de hele creatieve industrie te vragen om invulling te geven aan het fenomeen DOOH. DOOH, en buitenreclame in het algemeen, is het meest, of eigenlijk het enige publieke medium en derhalve is het van belang dat wij als exploitant ons beseffen wat die rol is en kan zijn.

Wat gaat er precies gebeuren?

We hebben 2700 inzendingen gekregen, uit 81 landen, door 904 kunstenaars! Een absurd aantal. Alleen al het feit dat kunstenaars uit landen als Thailand, Ethiopië, de Filipijnen en Venezuela ons hebben gevonden, vind ik geweldig. Liza Enebeis (Creative Director van Studio Dumbar), Koos Breen (interdisciplinair ontwerper) en Xavier Monney (motion designer) hebben dagenlang alle inzendingen bekeken en hieruit een eindselectie gemaakt van circa 400 ontwerpen. 

Tijdens het festival zullen er een aantal presentaties worden gegeven in de koninklijke wachtkamer en mensen kunnen een guided tour krijgen door Amsterdam CS - vanaf de Amstelpassage word je door studenten en designers rondgeleid en krijg je uitleg over het design en de kunstenaar. Einde dag is er een VIP-bijeenkomst waarbij de winnaars aan het woord komen. En wij zullen die dag ook ons jaarlijkse DOOH-event hosten in de Amstelpassage met een update over de DOOH-markt.

Waarom Amsterdam?

Natuurlijk Amsterdam! Als smeltkroes van nationaliteiten, als een van de drukste plekken in Nederland en met bijna 80 DOOH-schermen dé plek om echte impact te maken. De hele dag geen commerciële content, wat voor ons natuurlijk wel een dingetje is, maar anderzijds waanzinnig dat we het mogelijk hebben gemaakt!

Wat lopen jullie aan inkomsten mis? Wat zijn 80 schermen, 24 uur lang, op het Centraal Station waard?

Dat is informatie die we niet delen, maar het is een substantieel bedrag en des te trotser ben ik dat het is gelukt, want ik denk dat niet iedere exploitant dit kan en zou doen.

Smaakt dit naar meer, in misschien andere vormen?

Ik denk van wel, maar laten we eerst dit project maar eens afronden!

Wat is het laatste nieuws?

Ik ben ook voorzitter van de taskforce DOOH en daar hebben we net een overleg gehad met alle taskforceleden om de nieuwe agenda te bepalen voor DOOH. De onderwerpen voor de korte termijn worden programmatic, uniformiteit in data, creatie en uniformiteit in beweging van beelden op DOOH. Daarnaast komt het DOOH-handboek binnenkort op de markt.

www.demofestival.com
www.exterionmedia.com/nl
www.studiodumbar.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie