Accenture neemt Storm Digital over
15-03-2019 10:38:00 | Door: David de Jong | hits: 5315 | Tags:

Accenture heeft Storm Digital overgenomen. Storm Digital is een online marketingbureau gespecialiseerd in social, programmatic en search advertising-diensten. De diensten van het bureau transformeren de klantervaring met strategische, technologische, analytische en creatieve oplossingen in het marketingdomein.

De overname versterkt de positie van Accenture Interactive als experience agency in de Nederlandse markt. Daarmee kan Accenture zowel de creatieve strategie, contentcreatie en marketingactivatie alsmede de cross-mediale optimalisatie van media en campagnes uitvoeren. In combinatie met het recent overgenomen Amerikaanse Adaptly stelt Accenture hiermee de capaciteiten van Accenture Programmatic Services te versterken.

Storm Digital werd opgericht in 2006 en is gespecialiseerd in het creëren van impactvolle digitale ervaringen van klanten voor  Nederlandse bedrijven en merken, waaronder ABN AMRO, Exact, KLM, Rituals en Transavia. Het bedrijf richt zich op dataverzameling, audience-analytics, social, programmatic en search advertising-diensten, mediaplanning en -inkoop, contentcreatie en digital business-diensten.

Ron Vrijmoet, manager director van Accenture Interactive Nederland: "De enorme drive en expertise van het Storm Digital-team vullen ons goed aan en versterken onze aanwezigheid als dé experience agency in Nederland. Samen kunnen we onze klanten een hoger niveau datagedreven media-ervaringen bieden"

Viktor van der Wijk, CEO van Storm Digital: "We zijn erg trots dat we de aandacht hebben getrokken van ’s werelds grootste digital agency. Storm Digital gooit hoge ogen op het gebied van digital marketing en dat wordt door Accenture Interactive erkend. Door ons bij Accenture Interactive te voegen, verrijken we ons team en onze klanten met internationaal schaalbare digitale oplossingen die essentieel zijn om successen te behalen in een steeds veeleisender landschap."

Anatoly Roytman, Managing Director van Accenture Interactive Europa, Afrika en Latijns-Amerika: "Accenture Interactive blijft de programmatic services voor internationale merken uitbreiden. Met de toevoeging van Storm Digital kunnen we sneller en beter handelen in termen van lokale aanwezigheid, schaalbaarheid en expertise, en bijdragen aan sterke resultaten voor onze klanten"

Storm Digital heeft circa negentig medewerkers in dienst en is gevestigd in Amsterdam en Groningen. Zij zullen deel gaan uitmaken van Accenture Interactive. Storm Digital bedient klanten in een diverse sectoren, met een specifieke aandacht voor de financiële dienstverlening, automotive, retail en de reisbranche.

De overname van Storm Digital is de tweede investering van Accenture Interactive in Nederland. In 2016 werd al de, in Amsterdam gevestigde, mobile-specialist Mobgen overgenomen. Ook benoemde Accenture Interactive onlangs drie nieuwe creatieve industrieleiders voor zijn team in Nederland.

www.accenture.com
www.accentureinteractive.com
www.stormdigital.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie