AutoScout24 kiest voor in-house programmatic sales
06-11-2017 15:13:00 | Door: | hits: 3609 | Tags:

AutoScout24 gaat in Nederland over op volledig in-house programmatic sales. Hiermee beëindigt AutoScout24, de online portal voor gebruikte en nieuwe auto's in Nederland, de samenwerking met Semilo, speler op het gebied van native advertising en innovatieve display formaten. 
De beslissing is genomen vanuit een Europese strategie van de Scout24 AG groep. 

De overgang naar in-house programmatic sales houdt in dat het aanbod van AutoScout24.nl bereikt kan worden via het AdX-account (Doubleclick Ad Exchange) van AutoScout24 en Auto Trader met Improve Digital, een platform om online advertentieruimte te veilen. Hierbij speelt de controle over data - en de focus hierop - een grote rol om alle campagnes optimaal te kunnen uitvoeren in een aantrekkelijke omgeving. AutoScout24 is dan ook verheugd en trots om deze ontwikkeling te kunnen bieden na een transitiefase in de afgelopen maanden.

AutoScout24 kan het gedrag van de consument nu nog beter monitoren door het gebruik van de DMP Krux, een datamanagement tool om potentiële klanten te identificeren en de juiste boodschap op het juiste moment te brengen. Hierdoor is het mogelijk om relevante en passende oplossingen voor adverteerders én gebruikers te bieden.

Het bereik van zowel AutoScout24 als Auto Trader is sterk toegenomen en blijft verder groeien. Deze groei is voor AutoScout24 de ideale gelegenheid om deze strategische keuze te maken. 

Jurgen Vugts, Managing Director AutoScout24 Nederland: "Als specialisten in de markt zijn wij ervan overtuigd dat we met een sterke focus veel voor onze adverteerders kunnen betekenen. We maken op dit moment dan ook een snelle ontwikkeling door in het aanbieden van High Impact, Native en Outstream Video oplossingen."

De beslissing om over te gaan naar een volledige in-house display sales solution, betekent dat er afscheid genomen wordt van een sterke partner die jaarlijks succes heeft behaald met betrekking tot display campagnes op AutoScout24.nl.

Vugts: "We zijn Semilo dan ook heel dankbaar voor de expertise die zij ons al die jaren hebben kunnen bieden. We wensen Semilo ontzettend veel succes in de toekomst en bedanken hen voor de mooie jaren in onze samenwerking."

www.autoscout24.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie