GroupM kiest PubMatic als preferred SSP-partner
10-03-2021 13:18:00 | Door: David de Jong | hits: 3691 | Tags:

GroupM heeft voor haar wereldwijde operaties PubMatic gekozen als preferred partner voor het sell-side-platform (SSP) ten behoeve van digital advertising. PubMatic en GroupM (dat onderdeel is van WPP) delen dezelfde visie als het gaat om transparantie en innovatie in digital advertising.

GroupM profiteert van voordelen binnen programmatic advertising dankzij efficiëntere toegang tot wereldwijd schaalbaar en brand safe aanbod van mediaruimte in OTT/CTV, mobile apps, mobile web en desktopomgevingen voor video- en displayadvertenties. Tegelijkertijd krijgen uitgevers die zijn aangesloten bij PubMatic toegang tot de  ad spend van GroupM’s klanten.
 
Andrew Meaden, Global Head of investment bij GroupM: “De samenwerking van GroupM met PubMatic brengt onze klanten mediatransparantie en efficiënte toegang tot premium inventory. Als wereldwijde partner biedt PubMatic merken toegang tot zijn grote netwerk van uitgevers in de VS, Europa en Azië. En dan met name voor de groeiende markt voor mobiele apps. Daarnaast staat PubMatic garant voor leiderschap en innovatie op het gebied van programmatic CTV, identity en audience addressability.”
 
PubMatic helpt adverteerders hun controle over en inzicht in de prestaties van hun campagnes te maximaliseren. Daarnaast biedt PubMatic tools om de ROI van adverteerders te verhogen.Adverteerders zijn ook bezig om ID-gebaseerde targeting te verbeteren om adressability over de verschillende kanalen heen te garanderen zonder afhankelijk te zijn van third-party cookies of mobiele identifiers zoals de IDFA van Apple. PubMatics oplossingen voor addressability, waaronder Identity Hub en Audience Encore, zijn een innovatieve weg voorwaarts waarmee adverteerders schaalvoordelen kunnen behalen op het open internet.
 
Jeff Hirsch, Chief Commercial Officer bij PubMatic: “Wij zijn verheugd dat GroupM PubMatic wereldwijd heeft aangewezen als preferred SSP-partner. Hierdoor krijgen GroupMs klanten op een meer transparante wijze toegang tot aanbod van digitale mediaruimte en een hogere Return On Investment als gevolg van van minder, maar meer strategische samenwerkingen aan de aanbodzijde. Nu de consolidatie zich in de hele sector voortzet, zal dit er ook voor zorgen dat we uitgevers waarmee we werken toegang kunnen bieden tot de  vraag van GroupM's internationale merken.”

www.groupm.com
www.wpp.com

www.pubmatic.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie