IAB Nederland lanceert Programmatic Native Advertising-handboek
19-05-2020 10:36:46 | Door: Saskia van Weert | hits: 3515 | Tags:

De Taskforce Programmatic van IAB Nederland brengt het eerste Programmatic Native Advertising-handboek op de Nederlandse markt. Door het publiceren van het handboek wil de taskforce meer inzicht bieden in het beschikbare programmatic native aanbod in Nederland.

Verder wil IAB een eerste aanzet geven voor een individuele standaard voor het populaire advertentieformaat. Naast basisinformatie over de verschillende native-advertentietypen behandelt het handboek onderwerpen als hoe om te gaan met specificaties binnen het inkoopsysteem (DSP) en het verkoopsysteem (SSP), en het programmatic native aanbod in Nederland. Daarnaast delen meerdere partijen uit de markt hun visie op programmatic native adverteren.

Anne Bouwman, voorzitter Taskforce Programmatic van IAB Nederland: “Werden native advertenties eerder vooral op social media ingezet, inmiddels koopt het merendeel van de Nederlandse adverteerders native advertenties op programmatic wijze in. Maar zoals bij elke advertentievorm worden in de markt verschillende definities, interpretaties en meetmethodes gehanteerd, waardoor het programmatic inkopen van native advertenties nog niet geheel vlekkeloos verloopt. Het is dan ook niet zo vreemd dat er in de markt behoefte is aan duidelijkheid.”

Wendy Pouw, directeur IAB Nederland: “Op dit moment is er nog geen officiële IAB-standaard met betrekking tot creatieve specificaties voor het op programmatic wijze inkopen van native advertenties. Gezien de populariteit van dit formaat is het wenselijk om de kennis in de markt verder te vergroten en om gezamenlijk toe te werken naar meer standaardisatie. Dit is in het voordeel van de gehele keten en zal de populariteit en inzet van programmatic native verder vergroten. Dit handboek is daarin een fantastische eerste stap”.

Het handboek is te downloaden vanaf de site van IAB Nederland.

www.iab.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie