Mannenmedia: SEO Trends voor 2020
03-04-2020 14:24:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 3510 | Tags:

SEO blijft in 2020 een agendapunt voor veel bedrijven. Hoe blijf je zichtbaar? In deze tijd van het coronavirus waarin veel mensen thuiswerken, kan het tevens zijn dat je door de gevolgen van COVID-19 plotseling ruimte in je agenda hebt. Is dit het geval? Dan kan de verdere ontwikkeling van SEO een mooie kans zijn. Mannenmedia publiceert een whitepaper over SEO Trends in 2020.

BERT

BERT is een nieuwe toevoeging van Google wat in oktober 2019 is uitgerold. BERT staat voor Bidirectional Encoder Representations from Transformers en houdt in dat Google nog specifieker content zoekt bij verschillende zoekwoorden. Er worden meer verbanden gelegd tussen verschillende woorden, waardoor zoekopdrachten sneller herkend worden door Google.

Inspelen op de BERT-update

1. Schrijf relevante, gestructureerde content. Het wordt steeds belangrijker om informatieve content te schrijven die aansluit bij jouw doelgroep.

2. Houd Google Trends in de gaten. Onderzoek op welke zoekwoorden het meeste gezocht wordt en schrijf hier aansluitende content voor. Deze content moet natuurlijk wel relevant zijn voor zowel je doelgroep als je site.

3. Gebruik niet meer losse keywords. Probeer in te spelen op de zoekopdrachten van je doelgroep door long-tail keywords te gebruiken om op te ranken. Doordat deze keywords langer zijn, worden ze specifieker. Hierdoor bereik je gericht je doelgroep.

Download de complete SEO Trends 2020 whitepaper hier

www.mannenmedia.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie