MobPro combineert mobile en digital out-of-home voor XITE
04-12-2018 16:24:00 | Door: | hits: 4145 | Tags:

MobPro heeft een technische koppeling gemaakt waardoor XITE mobile en digital out-of-home gecombineerd kan inzetten.

Door gebruik te maken van data uit mobiele campagnes kopen adverteerders meer gericht en geautomatiseerd out-of-home schermen in bij het bureau. De media-inkoop vindt plaats via de DSP van MobPro. Deze is onder andere gekoppeld met Broadsign, een digital out-of-home marketingplatform.

Diederick Ubels, CEO bij MobPro: "Omdat de smartphone overal mee naartoe gaat zien we aan de hand van onze mobiele campagnes goed op welke plekken de doelgroep van de adverteerder beweegt. Nu kunnen we op basis van die data de reclameboodschap daar ook laten zien voor wanneer zij niet op hun mobiele scherm kijken. Een perfecte aanvulling dus."

XITE is de eerste adverteerder waarvoor MobPro programmatic DOOH integreert in het digitale mediaplan. Voor het muziekvideoplatform targette het bureau schermen op Nederlandse treinstations in steden waar die dag grote muziekfestivals plaatsvonden. En uitsluitend op de momenten dat de festivalgangers zich op die stations bevonden, namelijk: op weg naar het festivalterrein en op hun weg terug naar huis. Ten tijde van het festival zagen de festivalgangers de uiting op hun smartphone.

Moa Afzal, PR en Communications Manager bij XITE: "We wilden XITE onderdeel laten zijn van de volledige festival experience; voor, tijdens en na het festival. Door programmatic digital out-of-home en mobile te combineren, konden we heel zorgvuldig onze doelgroep bereiken binnen die festivalcontext. We zijn erg tevreden met deze aanpak en het plan ligt er al om dit door te trekken naar nieuwe campagnes."

Meer adverteerders zien de meerwaarde van de gecombineerde inzet bij het bureau, want het ontwikkelde ook combinatiecampagnes voor Klaverblad Verzekeringen en Parkmobile. Voor de parkeer-app target MobPro ook schermen in België.

Diederick Ubels: "Het is een mooie stap richting een wereld waarin digitale en traditionele vormen van media steeds meer samen komen, zodat we consumenten nog relevantere merkervaringen kunnen bieden."

www.xite.nl
www.mobpro.com 
www.broadsign.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie