Quantum brengt Instagram stories naar het web
17-01-2019 13:29:00 | Door: David de Jong | hits: 4515 | Tags:

Native advertising specialist Quantum brengt de populaire Instagram-stories naar het web. Het technologiebedrijf komt daarmee tegemoet aan de vraag van adverteerders naar nieuwe en passende advertentieformaten om consumenten mobiel te bereiken.

Het Europese bedrijf is onlangs gestart in Nederland en werkt inmiddels met een aanzienlijk aantal partners samen, waaronder het financiële netwerk IEX, woonwebsites Jaap en Pararius alsmede de netwerken Semilo, Finance Network en Mannenmedia.

Rogier de Ruijter, managing partner van Quantum: “Mobiel bereik groeit al jaren en is inmiddels groter dan het bereik op andere devices. De creatieve mogelijkheden om gebruikers te bereiken en engagement te genereren op mobiele devices zijn echter nog steeds beperkt. We brachten al eerder onze native en native video formaten naar mobiel, met de native story zetten we de volgende stap in onze creatieve innovatie.”

De native ad story begint bij een zwevend icoontje in de rechteronderhoek van de pagina of de nieuwe native discovery ad. Nadat de gebruiker op het icoontje tikt verschijnt de story. Deze kan, net als bij social stories, bestaan uit meerdere schermen.

Op deze schermen kan gewerkt worden met visuals, animated GIFs, cinemagraphs, stickers en videos. Op deze manier kun je als adverteerder je eigen verhaal bouwen voor de consument.

Philips had de primeur en zette het formaat als eerste adverteerder in. Rik Boin van Havas Media, het mediabureau van Philips: “Het is mooi om een passende adverteerder te koppelen aan deze media-innovatie. Het concept om de reeds bewezen verticale high-impact formaten die we kennen vanuit de social stories door te trekken naar mobile web bleek erg succesvol.”

Het inkopen van native stories verloopt in de beginfase nog enkel direct, maar kan binnen afzienbare tijd ook programmatic worden gedaan.

Een voorbeeld van de campagne is hier te vinden.

www.quantum-advertising.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie