SpotX lanceert log-level-data-programma
12-12-2017 14:06:00 | Door: | hits: 2069 | Tags:

SpotX lanceert zijn log-level-data-programma. Het programma maakt onbewerkte data van individuele biedingen inzichtelijk waardoor het mogelijk is om patronen in programmatic transacties te ontdekken. Op basis van deze inzichten kunnen SpotX en zijn klanten voorspellen wat waardevolle programmatic deals zijn en daar hun strategie op aanpassen. In de testfase met RTL Nederland laten de log-level-data-analyses directe mogelijkheden zien tot een omzetstijging van 30 procent.

Log-level-data

Nog niet eerder heeft een video ad server-platform alle onbewerkte data van de aangeboden reclamevoorraad, de verkochte video-impressies en de daarbij behorende individuele biedingen toegankelijk gemaakt. Zo bevatten log-level-data alle historische voorraad-, veilings- en biedingsdata. Deze data maken het mogelijk om het gedrag en de inkoopdynamiek van inkopers van media, zoals mediabureaus en adverteerders, inzichtelijk te maken. Deze informatie geeft uitgevers inzichten die zij slim kunnen gebruiken bij het verbeteren van hun yield management en commercieel beleid.

Remmert Oosterling, Manager Digital Trading van RTL Nederland: “De SpotX-log-level-data zullen de dynamiek van veilingen veranderen. Dankzij deze dagelijkse inzichten kunnen we biedingen voorspellen en potentieel elk kwartaal gemiddeld 30 procent meer omzet behalen. We kijken ernaar uit om middels statistische analyse ook onze buyers te informeren over de te verwachten campagneresultaten, zodat we samen betere resultaten kunnen behalen.”

Elwin Gastelaars, Managing Director bij SpotX Benelux en Nordics: “Meer dan ooit zijn marketing- en mediabeslissingen datagedreven. En terecht. Succes behalen wordt makkelijker als je weet wat werkt en data zijn daarbij essentieel. Ik ben er trots op dat SpotX deze inzichten nu kan bieden aan uitgevers en adverteerders om zodoende bij te dragen aan een transparanter ecosysteem.”

www.spotx.tv

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie