TradeCast TV kiest voor videoadvertentieplatform SpotX
26-02-2019 09:58:28 | Door: Saskia van Weert | hits: 3860 | Tags:

TradeCast TV gaat een samenwerking aan met videoadvertentieplatform SpotX. De samenwerking betekent voor de uitgevers, broadcasters en YouTubers die een interactieve online tv-zender exploiteren bij het Zwolse technologiebedrijf een nieuwe inkomstenbron.

Voor adverteerders betekent de samenwerking een uitbreiding van het aanbod van adverteren op interactieve tv-zenders. De samenwerking is een gevolg van de toenemende populariteit van de OTT- (over-the-top television) en CTV- (connected television) markt.

Het veranderende kijkgedrag, waardoor OTT en CTV steeds populairder zijn, zorgt voor een sterk toenemende interesse in advertentiemogelijkheden binnen OTT-diensten. Dit was voor TradeCast een van de belangrijkste argumenten om het AVOD-videoadvertentieplatform toe te voegen aan hun video- en broadcastingplatform.

Waar een paar jaar geleden online tv-kijken nog een zeldzaam verschijnsel was, wordt tegenwoordig wereldwijd meer videocontent geproduceerd en gekeken dan ooit tevoren. Ook in Nederland blijft het online consumeren van (video)content toenemen. Zo groeide de OTT-markt alleen al in Nederland in 2018 met 7,2 procent naar 566 miljoen euro omzet.

Remko Peters, commercieel directeur TradeCast TV: “Bij TradeCast TV is het onze missie om wereldwijd het traditionele uitgeven en uitzenden te veranderen. Wij geven onze klanten de controle terug over hun content, data en verdienmodellen. Deze ultieme vrijheid van uitzenden betekent ook vrijheid om nieuwe verdienmodellen te creëren, bijvoorbeeld met branded content, automatische reclameonderbrekingen of abonnementen op premium content. Door het platform van SpotX aan onze techniek toe te voegen breiden wij onze oplossing voor programmatic advertising sterk uit.”

Marco Ruivenkamp, Managing Director SpotX Benelux: “OTT maakt een nauwkeurige identificatie mogelijk van kijkhuishoudens en biedt daardoor zeer gedetailleerde doelgroepsegmentatie om zo gericht mogelijk te adverteren. Het zorgt voor aanvullend bereik ter aanvulling van video op desktop en mobiel, maar adverteren via OTT zorgt ook voor meer engagement. In mijn optiek is dat een van de belangrijkste redenen waarom de interesse in advertentiemogelijkheden binnen OTT-diensten onder adverteerders groeit. Ik ben natuurlijk trots dat SpotX vervolgens het platform is waar deze adverteerders nu het meest uitgebreide OTT-aanbod van Nederland kunnen vinden.”

www.tradecast.tv
www.spotx.tv

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie